Kandırılan hükümet Türkiye’yi yönetemez

Kandırılan hükümet Türkiye’yi yönetemez
Kılıçdaroğlu, “Doğu ve Güneydoğu’yu silah deposuna dönüştürmüşler ’PKK bizi kandırdı’ diyorlar. Eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin?” diye sordu

Kandırılan biri ülke yönetemez

CHP lideri, “Biz ezilenden, garibandan, emekçiden yana projeler açıkladık. Herkes huzur içinde geçinebilsin istedik” dedi.  

 

Kandırılan hükümet Türkiye’yi yönetemez

Partisinin Amasya mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 1 Kasım seçimleri için Amasya’da düzenlediği mitinginde AKP’ye yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Doğu ve Güneydoğu’yu silah deposuna dönüştürmüşler ’PKK bizi kandırdı’diyorlar. Eğer bir terör örgütü seni kandırıyorsa sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin? Diyorlar ki birisi orduya kumpas kurdu, paralel bizi kandırdı yahu sen çocuk musun? Kandırılan bir hükümet Türkiye’yi yönetemez. Suriye için de diyorlar ki Esad bizi kandırdı. Kandırılacaksan senin o koltuklarda ne işin var?” dedi.

Düşünerek sandığa gidin

Amasya Anıt Meydanı’nda oldukça kalabalık bir topluluğa hitap eden Kılıçdaroğlu, “Sizin iradenize saygı gösteren tek parti CHP’dir. Bize oy veren vermeyen vatandaşlarımıza sesleniyorum. Oy kullandınız, milli irade tecelli etti. Biz üstümüze düşeni yaptık. Dediler ki koalisyon olsun, hay hay buyurun gelin dedik. Biz Türkiye’nin sorunlarını düşündük. Her gün şehit haberleri geliyor, çocuklarımız işsiz. Gelin koalisyon kuruyorsanız adam gibi oturalım konuşalım. Biz bütün samimiyetimizle görüştük. Bu seçimlerde sizden bir isteğim var, düşünerek sandığa gidin. Dış politikada bütün partilerle birlikte karar verilmeli. Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Şehitlerimiz, onurumuz ve gururumuz şehit ve gazilerimiz. Bakın bugün (dün) Tokat’ta mitingimiz vardı, şehidimiz olduğu için mitingimizi iptal ettik. Bize yakışmaz dedik ve ayrıldık oradan. Ailesiyle görüştük, ben size şunu söyleyeyim, şehit cenazelerine giden, gazilerle en çok beraber olan genel başkanım” diye konuştu.  

17 milyon yoksul var

1 Kasım seçimleri için açıkladıkları seçim bildirgesine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, taşerona son vereceğiz dedik. Aile sigortasını getireceğiz hiçbir ailenin geliri 750 liranın altında olmayacak dedik. Bize itiraz ettiler, parayı, kaynağı nereden bulacaksınız dediler. Şimdi onlar beyannamelerini açıkladılar bizim seçim beyannamemizi örnek almışlar. CHP, bütün siyasi hareketlere örnek olan bir partidir. Bu, bizim seçim bildirgemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Biz öyle uçuk projeler koymadık ortaya. Biz ezilenden, garibandan, emekliden, işçiden yana projeler açıkladık. Herkes huzur içinde geçinebilsin istedik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin bu ülkede. 21. yüzyılda neden 17 milyon yoksulumuz var? Eğitimde taşımalı sisteme son vereceğiz. 300 bin atama bekleyen öğretmenimizi okullarda görevlendireceğiz.”