"Kanser ilacının ödemesini durdurdular" iddiası

"Kanser ilacının ödemesini durdurdular" iddiası
Cumhuriyet gazetesi yazarı Güray Öz, bir hasta yakının kanser ilaçlarıyla ilgili çağrısına yer verdi. Öz, hasta yakının ilaçlar için verilen bir süre sonra durdurulduğunu söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmen açıklamasıyla kanser ilaçlarının bedava verileceği ve kanser tedavisi gören hastaların hiç bir ücret ödemeyeceği duyurulmuştu.

Konuya ilişkin bir hasta yakının çağrısını köşesine taşıyan Cumhuriyet gazetesi Okur Temsilcisi ve yazarı Güray Öz, ilaçlar için verilen yardımın bir süre sonra durdurulduğunu aktardı.

Hasta yakınına göre daha önce kullanımına izin verilen 'Altuzan' isimli bir ilacın ödemesi "Yeterince kullandınız" denilerek durduruldu.

Öz'ün gündeme getirdiği hasta yakını Fuat Bora'nın açıklamaları şöyle:

"Çevremiz, yakınlarımız bile bize inanmıyor, olur mu kanser ilaçları ücretsiz, Erdoğan televizyonda söyledi, diyorlar. Halbuki biz hasta ve hasta yakınları böyle olmadığını biliyoruz, yaşıyoruz. Daha önce kullanımına izin verdikleri Altuzan isimli ilacı "Yeterince kullandınız" diyerek ödemeyi durdurdular. Hangi vicdan hastaya ilacı 'yeterince kullandın' diyebilir, zevk için yeme değil içme değil. Bu ilacın tek kullanımı 3.400 TL, nasıl para bulacaksınız, hastanıza yeter artık ölebilir muamelesi. Doktor bu ilacın olumlu etki yaptığını, kesildiğinde kötüye gittiğini rapor edip 2 defa talep etmesine rağmen kabul etmiyorlar."

İlgili Haberler