Kanserle dalga geçen biyonik annenin azmi

Kanserle dalga geçen biyonik annenin azmi
20 yıl önce ileri evre meme kanseri olduğunu öğrenen iki çocuk annesi Hacer Turan, 4. kez vücuduna yayılan hastalıkla mücadele ediyor

İzmir’de, 20 yıl önce bir sokak kavgasını ayırmaya çalışırken göğsüne darbe alıp, ağrısı yüzünden başvurduğu doktorun “4. evre meme kanseri” tanısı koyduğu 53 yaşındaki Hacer Turan, 4 kez de vücudunun çeşitli bölgelerine yayılan hastalığın kendisini yenmesine izin vermediğini kaydetti. Kanser olanın da olmayanın da öldüğünü, bu nedenle canını sıkmadığını vurgulayan Turan, “Doktorum kemoterapi sonrası ’evde perdeleri kapat dinlen’dedi, ben her defasında soluğu eşimle birlikte çarşıda, sinemada aldım. Hastalığımı dert eden biri değilim, kanserimle dalga geçiyorum. Kanseri idare etmek kişinin kendi elinde, günümü güzel geçirdim mi o gün benim en uzun hayatım oluyor” dedi.

 “Hastalığın generali”
Hasta olduğunu öğrendiğinde 10 yıllık evli ve iki çocuk annesi olduğunu anlatan Hacer Turan, şöyle konuştu: “Sigara kullanıyordum. Doktorun muayenehanesinden çıkıp Alsancak’ta bir kafeye oturdum. Bir saat içinde bir paket sigara bitirdim, ne kadar kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Orada kendi kendime söz verdim, sigarayı bırakacağım, önce kendim sonra çocuklarım için yaşayacağım, bu hastalığı kafama takmayacağım dedim. Sözümü tuttum, bu hayat felsefem oldu, bu hastalığın generali oldum. Kemoterapi, radyoterapi tedavilerinden sonra 5 yılı sorunsuz atlattım.”