Kapatılacak denilen Milliyet’i hangi ünlü iş insanı satın alacak. İddia sahibi haberindeki detayı sildi

Kapatılacak denilen Milliyet’i hangi ünlü iş insanı satın alacak. İddia sahibi haberindeki detayı sildi
Milliyet Gazetesi’nin kapatılacağı yönündeki iddialar sonra medya kulisleri karıştı. Kulislerde bu iddia yalanlanırken medya koridorlarında şimdi de Aydın Doğan’ın gazeteyi alma yönünde girişimlerde bulunduğu da iddia edildi.

YENİÇAĞ/TOLGA ŞAHİN

Medya koridorundan Canan Kaya, Milliyet Gazetesi’nin kapatılacağını belirtirken gazetenin yayınlarına sadece internet üzerinde devam edeceğini iddia etti.

Bu dedikodu bile ortalığı karıştırmaya yeterken Kaya yazısında şunları yazdı:

Yine kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre; Demirören Medya Grubu, bir süre önce sayfa sayısını azalttığı Milliyet gazetesini de kapatıyor. Gazetenin sadece internet ortamında yayına devam edeceği söyleniyor. Bu gelişmeyle birlikte çok sayıda gazetecinin de işsiz kalacağı konuşuluyor. Milliyet''in kapatılma kararı da bugün saat 16:00''da çalışanlara tebliğ edilecek.

HABER’DEKİ SAAT DETAYINI KALDIRDI

Saatin 16:00 olmasının ardından ise Kaya, haberini “Milliyet''in kapatılma kararı da bugün çalışanlara tebliğ edilecek” şeklinde revize etti.

KULİSLERE BAŞKA DEDİKODULAR HAKİM

Haber sonrası kulislerde bu iddia yalanlanırken Aydın Doğan’ın Milliyet Gazetesini alacağı iddiaları çoktan konuşulmaya başlandı bile.

SHOW TV VE HABERTÜRK İDDİASI

Bir dönem gazeteci Selçuk Eken tarafından Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Yalçındağ’ın Show TV ve Habertürk’ü satın almak için görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edilirken Kırmızı Kedi Yayınevi ve Emek Dağıtım’ı da satın aldıkları öne sürülmüştü.

5 YIL SATIN ALMA GERÇEKLEŞMEYECEK

Doğan grubundan iddialara yönelik yapılan açıklamada böyle bir işlemin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken Demirören’e satış işlemi gerçekleştirilirken sözleşme gereği 5 yıl boyunca satın alma işlemi yapmayacaklarını açıklamışlardı.

İlgili Haberler