Karın İstanbul'u terk edeceği tarih belli oldu

Karın İstanbul'u terk edeceği tarih belli oldu
İstanbul'da hafta ortasından itibaren etkili olan kar yağışının ne zaman etkisini kaybedeceği belli oldu. Radar görüntülerini inceleyerek meteoroloji tahminlerinde bulunan Hava Forum sitesi karın İstanbul'u terk edeceği tarihi açıkladı.

Meteoroloji tahminlerinde bulunan Hava Forum sitesi İstanbul’u kaplayan karın ne zaman gideceğini açıkladı. Hava Forum sitesinden yapılan açıklamaya göre kar bugün aralıklarla devam edecek ancak yarın öğlen saatlerinde etkisini kaybedecek.

Hava Forum’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamasına göre, “13 Mart 2022 Pazar (Bugün) günü yapılan ölçümlere göre, İstanbul Atatürk Havalimanı''nda 21 CM kar kalınlığı kayıtlara geçmiş. Bu kar kalınlığı ile "Aybar", 1987 yılından (35 Yıl) sonra Mart ayı içerisinde kaydedilen yüksek 2. kar kalınlığına sahip sistem oldu.” denildi.

KAR NE ZAMANA KADAR YAĞACAK

İstanbul''da kar öğlen saatlerine kadar aralıklarla devam edecek diyen Hava Forum, “Ptesi sabah saatlerinde de ara ara hafif kar olabilir. Çrş ve Prş sıcaklık 4-5° artıyor. Sonrasında ise -daha önce bahsettiğimiz gibi- yeni bir soğuk hava ihtimali var. Takipteyiz” ifadelerini kullandı.

AYBARDA SON DURUM
Aybar''da Son Durum: İstanbul''da boğaz hattı ve çevresinde Karadeniz''den gelen kütleler yine yoğun kar yağışına neden oluyor. Bu tür geçişler 13/15''e kadar devam edecek gibi... Sistemin son hamleleri..

İlgili Haberler