Karadeniz’de Galatasaray rüzgarı

Kabuslarla geçen geçen sezonda değil zirveye, yakınına dahi yaklaşamayan  Galatasaray’ın geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenerek çıktığı liderlik koltuğundan inmeye hiç niyeti yok..
Fenerbahçe karşısına bazıların çılgın bir kadro ile çıktığını söylediği ve bu riskli kadrosuyla ortaya muhteşem bir futbol ortaya koyan Fatih Terim, dün gece Avni Aker’de yine ayni kadro ile rakibine nazire yaparcasına fırtına gibi esti..
Maçın hemen başlarında Elamander ile bulduğu gol ile rahatlayan ve oyunun dümenini eline alan Galatasaray, dün gece adeta bundan sonra kolay kolay yenilmeyeceğini haykırır gibiydi..
Fatih Terim ise artık ideal geri dörtlüsünü bulan, orta alanda Melo ve Selçuk’un başlattıkları ataklarla oyunun hakimiyetini kuran, Elmander ve Baros ile de gol arayan bir takımın başarılı bir hocasıydı.
Sarı kırmızılılar dün gece Trabzon’da oyunun başından sonuna kadar üstün olan taraftı. Üstelik  Galatasaray’a geldiği için eski takımının taraftarları tarafından ıslıklanan Selçuk’un muhteşem frikik golü, Trabzon’un nasıl bir yıldızı elinden kaçırdığını haykırır gibiydi.
Galatasaray dünü gece Avni Aker’de rakibine hiç fırsat vermedi. Zaman zaman pozisyon arayan bordo mavililer bu isteklerinde hiç başarılı olamadı. Halil Eboue’ye, Henrigue Hakan’a ve gol krallığının en büyük adayı Burak da genç Semih’e takıldı. Özellikle genç Semih ortaya koyduğu başarılı futbol ile Servet ve Gökhan’ı artık kulübeye mahkum ettiğini herkese  ilan etti. Sarı kırmızılılarda geçen haftanın gol adamı Elmander attığı ilk gol ve daha sonra ortaya koyduğu futbol ile yine sahanın yıldızıydı..
Galatasary dün gece Avni Aker’de Karadeniz değil, İstanbul rüzgarı estirdi. Üstelik rüzgar öyle bir estiki, sanki bir daha niç durmayacakmış gibi..

Yazarın Diğer Yazıları