Karadeniz'i böyle zehirliyorlar

Karadeniz'i böyle zehirliyorlar
Gazetemiz yazarlarından Servet Avcı'nın gündeme getirdiği Trabzon'un Çamburnu mevkinde yer alan katı atık tesisinin tarım arazileri ve Karadeniz için yarattığı tehdit, bir vatandaşın çektiği video ile gözler önüne serildi.

Karadeniz'in doğa harikalarından olan Trabzon Sürmene'deki atık çöp skandalı gündeme bomba gibi düştü.

Daha önce sarıçam arazilerinin yanması ve yanan bölgenin yapılaşmaya açılacağı iddialarıyla gündeme gelen Çamburnu mevkinde kontrolsüz bir şekilde işletilen katı atık tesisi tarım arazilerini ve Karadeniz'i tehdit ediyor.

Bir vatandaşın kendi imkanlarıyla çektiği görüntülerde katı atık tesisinde gerekli önlemlerin alınmadığı görülürken, zehirli suların da tarım arazileri ve denize doğru aktığı gözler önüne seriliyor.

7 Eylül 2018 tarihli yazısında skandal görüntüleri gündeme getiren Yeniçağ yazarı Servet Avcı, "Katı Atık Vahşi Depolama Alanı yani çöplük sayesinde tarım alanlarına, yollara, derelere ve denize zehir şelaleleri akıyor..." dedi.

Avcı, "Karadeniz'e akan zehir" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Çevre Bakanlığı varsa, Valilik varsa, Belediye varsa, özetle burada devlet varsa bu konu çözülmek, bu zehir halkın hayat alanlarından çıkarılmak durumunda...

Hiçbir modern devlet, halkın hayat alanlarının, tarım arazilerinin, derelerinin, denizlerinin bu denli vahşice kirletilmesine, zehirle muhatap edilmesine göz yummaz, yumamaz...

Yağmur yağınca iyiye artarak akan o zehir şelaleleri, bölgenin geleceğinin üzerine akıyor, kirletiyor, sağlığını bozuyor, eritiyor, yok ediyor..."

İlgili Haberler