Karamollaoğlu: "AKP kalırsa ekonomiyi hiç kimse düzeltemez"

Karamollaoğlu: "AKP kalırsa ekonomiyi hiç kimse düzeltemez"
Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, AKP gidince yolsuzluk ve israfın önleneceğini, bu sayede ekonominin ihtiyacı olan kaynağın ortaya çıkacağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, AKP’nin ekonomiyi büyük sorunlar yumağına dönüştürdüğünü, iktidarın bir dönem daha iş başında kalması halinde işlerin içinden çıkılmaz bir hale dönüşeceğini söyledi.

Sözcü'nün haberine göre, Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ekonomi içinden çıkılması çok zor bir mecraya giriyor. Ancak bunun üstesinden gelinebilir. Yanlış politikalar sebebiyle dar boğaza girdik. Buradan çıkmak istiyorsak kesinlikle yeni bir politika geliştirmeye ihtiyacımız var. ‘Bu hükümet bir dönem daha kalsın, ondan sonra siz düzeltebilir misiniz?' diye sorarsanız epeyce şüpheli olduğumu söyleyebilirim. Bu politikalarla Türkiye ekonomisinin götürülmesi mümkün değil.

İktidardaki yorgunluk metal değil, problemlere çözüm arayışındaki tıkanmadadır. Hükümet çözüm üretmek yerine geçici tedbirlerle durumu idare etmeye çalışıyor. Birbiri ardına seçim paketleri açıyorlar ancak halk seçim rüşvetlerine itibar etmeyecek. Biz iş başına gelirsek, adalet, ekonomi, eğitim, sağlık başta olmak üzere tüm sorunların çözümüne aynı anda başlayacağız.

Türkiye'de büyük bir yolsuzluk ve israf yaşanıyor. Kaynaklar heba ediliyor. Yolsuzluk ve israf önlenirse, tahmin edilemeyecek kadar çok büyük kaynaklar ortaya çıkar. Bu hükümet için yolsuzluk ve israf adeta kimlik haline geldi. Eğitimin birinci özelliği, değerler eğitimidir. Ahlaki değerlerin aşınmaması gerekir. Deistlik de buradan kaynaklanıyor. ‘Dile getirmeyelim de yaygınlaşmasın' diyorlar. Ancak onların meselelere yaklaşımı insanlara kötü örnek oluyor."

İlgili Haberler