Karamollaoğlu : "AKP'nin en büyük sıkıntısı çok fazla zikzak çizmesidir"

Karamollaoğlu : "AKP'nin en büyük sıkıntısı çok fazla zikzak çizmesidir"
Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Van’da ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Van il kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Bugün ülke ve İslam âlemi olarak Batı’dan geri kalmalarının tek sebebinin üzerimize düşeni yapmamaktan kaynaklandığını ifade eden Karamollaoğlu, ABD’nin menfaatleri için Ortadoğu’da bulunduğuna dikkat çekti. Karamollaoğlu, “Onların haritasında ne Türkler ne Kürtler ne de Araplar var. Sadece İsrail var. Bunu bilmeden atılan her adım İsrail’in işine yarar” dedi.

Saadet Partisi Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik temaslarına Van’la devam etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Van’da hem partisinin Beyazsaray Düğün Salonu’nda gerçekleşen 6’ıncı Olağan Kongresi’ne katıldı hem de kentte çeşitli temaslarda bulundu. Karamollaoğlu’na Van programında Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez eşlik etti. Kongrede teşkilat mensuplarına hitap eden Karamollaoğlu, ülke ve dünya gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KENETLENMELİYİZ

ABD’nin bölgede olmasının tek sebebinin menfaatleri olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Bunu bilmeden hareket etmek bize yanlış yaptırır. Şimdi ordumuz Afrin’e girmiş. Haritalarda gördüğünüz gibi ABD’nin asıl hedefi BOP’tur bunu iyi bilmek ve idrak etmek lazım. Asıl hedef ise Arz-ı Mev’ud’ur yani Büyük İsrail’indir. Onların haritasında ne Türkler, ne Kürtler, ne Araplar ne başka biri var. Sadece ve sadece İsrail var. Yapılan kör dövüşü görmeden hareket etmek sadece İsrail’in işine yarar. Bu gerçeği hepimizin görmesi lazım! Kenetlenip bu planın önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

NE IRAK’TA NE DE SURİYE’DE BİZİ DİNLEMEDİLER

Konuşmasına gündemin en sıcak konusu olan Afrin Harekâtı ile devam eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Afrin’in bu hale gelmesinde en büyük hatayı siz yaptınız. ‘Başınız sıkışırsa Esad’a karşı ayaklanın, biz sabah namazı kılar çıkarız. Cuma’yı da Şam’da eda ederiz’ diyende sizdiniz. Peki şimdi ne oldu? Şam’ın adı bile geçmiyor. Biz bunları hükümeti kötülemek adına da söylemiyoruz ancak hükümet her söylediği sözün arkasında durabilmelidir. Devlet yönetmek ve devlet adamlığı bunu gerektirir. Irak’ta da endişelerimizi dikkate almadılar, ne oldu 1,5 milyon Iraklı öldü. Suriye’de milyonlarca Suriyeli ülkesinden oldu. Bunun yaklaşık 4 milyonu bizim ülkemizde hayat mücadelesi veriyor.”

ÇOK FAZLA ZİKZAK ÇİZİYORLAR

Herkesin aynı düşünmek zorunda olmadığını ve fikirlerini rahatlıkla paylaşabilmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Birbirimizle dertleşebilmeliyiz. Kutuplaşma ve kamplaşmadan derhal uzaklaşmalıyız. Birlik olmaya mecburuz. Bugün iktidarda bulunan arkadaşlarımızın en büyük sıkıntısı; çok fazla zikzak çizmesidir. Fetö’de mağduriyetlerin olduğunu söylediğimiz için bizi Fetöcükle itham etmeye kalktılar. Ya siz bu adamları yargıya, emniyete yerleştirmediniz mi? ‘Ne istediler de vermedik’ demediniz mi? Kendiniz ‘at izi it izine karıştı’ demediniz mi? Eee karıştırmayın işte” şeklinde konuştu.