Karamollaoğlu: "AKP'nin vatandaş nezdinde itibarı yok"

Karamollaoğlu: "AKP'nin vatandaş nezdinde itibarı yok"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'nin vatandaş nezdinde bir itibarının olmadığını ifade ederek "Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir itibarı var, o da aşağı iniyor" açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk Tv'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting yapmayacak olmasını "İstanbul seçimleri doğrudan doğruya Sayın Cumhurbaşkanı'nın itibarıyla ilgili gibi bir noktaya getirilmişti, şimdi oradan çıkarmaya çalışıyorlar" sözleriyle yorumladı. 

Karamollaoğlu ayrıca Binali Yıldırım'ın seçimi kaybetmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı psikolojik olarak etkileyeceğini, icraat olarak ise etkilemeyeceğini ifade etti.

"İSTANBUL'DA CİDDİ BİR SUİSTİMAL VAR"

"İstanbul rantın merkezi diyorlar" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, "Tayyip Bey bile İstanbul'a baktı, 'Herkes ihanet etmiş, biz bile' dedi. İstanbul beton yığını haline geldi diye biz yıllardır sesimizi yükseltiyoruz. Bayramda teşkilatla bayramlaşmaya gittim, havaalanına giderken tüneli geçerken bile sıkışıklıkla karşılaştık. Bir yağış olduğunda İstanbul'da trafik kilitleniyor. Beklenen deprem meydana geldiğinde İstanbul'da kaos olur. Siz eğer elinizdeki kaynakları gerekli yerlere harcayacağınıza, sizi vatandaş nezdinde sempatik yatırımlara ayırırsanız sonuç böyle olur. İmar, İstanbul'u Ankara'yı boğuyor. İstanbul'da ciddi bir suistimal var" açıklamasında bulundu.

"AK PARTİ'NİN VATANDAŞ NEZDİNDE BİR İTİBARI YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da miting yapmayacak olmasına da değinen Temel Karamollaoğlu, "Ak Parti diye bir parti yok artık, vatandaş nezdinde itibarı yok. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir itibarı var, o da aşağı iniyor. Tayyip Bey kendi itibarını ortaya koyarak seçimi almaya çalışıyordu ama dediler ki bu istediğiniz sonucu doğurmaz. Binali Yıldırım kaybederse, 'Tayyip Erdoğan kaybetti' algısını oluşturmamak için bunu yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul seçimleri doğrudan doğruya Sayın Cumhurbaşkanı'nın itibarıyla ilgili gibi bir noktaya getirilmişti, şimdi oradan çıkarmaya çalışıyorlar. Bu iş İmamoğlu'yla Yıldırım arasında bir seçim. Bu noktaya getirmeye çalışıyorlar, kendileri yönünden daha isabetli bir adım. Türkiye'de mahalli seçimleri Cumhurbaşkanı yürüttü. Bu artık kazandırmıyor."

"31 Mart'a giderken Binali Yıldırım'la Cumhurbaşkanı hiç yan yana poz vermedi. Önde hep Cumhurbaşkanı vardı. Şimdi Binali Bey diyor ki 'ben varım'. Bazı konularda Cumhurbaşkanı'nın ifadelerinin tam zıttını söylüyor. Bu ona olan belki eski mahalledeki itibarı tazeliyor olabilir. Ben bunu onun çok düşük bir performans sergilediğinden değil, Cumhurbaşkanı'nın çok öne çıkmış olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Bir seçim iptal edildi, bu seçimin iptali Binali Yıldırım için önemli. Sarılmak mecburiyetinde. AKP seçimi kaybederse Binali Yıldırım açısından da AK Parti açısından da hiç bir şey olmaz"