Karamollaoğlu: "Geleceğimiz ipotek altına girer"

Karamollaoğlu: "Geleceğimiz ipotek altına girer"
Haftalık basın toplantısında gündemi değerlendiren SP lideri Temel Karamollaoğlu, Kanal İstanbul projesini eleştirerek "Geleceğimiz ipotek altına girer" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Karamollaoğlu, Kanal İstanbul projesinin Türkiye'ye ekonomik yönden verecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, "İstanbul Kanalı’nın Türkiye’ye ekonomik yönden vereceği hiçbir şeyi yok. Kim ne derse desin, detayına inmiyorum. Vermez, ama yiğitlerse bunu kendileri karşılasınlar. Borç alıp Türkiye’nin geleceğini ipotek altına sokmasınlar. En çok endişe ettiğim o. Eğer bu kanal, dışarıdan birtakım taaddütler karşılığında inşa edilecekse aynen köprüler gibi aynen otoyollar gibi havaalanları gibi geleceğimiz ipotek altına girer. Biz o ödemeleri yapamayız Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"İNCİRLİK NE ZAMAN KAPANACAK?"

"Dış politika ile ilintili bir diğer konu başlığımız İncirlik Üssü ile ilgili Sn. Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamadır.

Sn. Erdoğan İncirlik Üssü’nü gerekirse kapatırız diyor. Ben kendisine buradan sormak istiyorum. Irak bombalanmış, Suriye tarumar edilmiş, Askerlerimizin başına çuval geçirilmiş, 15 Temmuz hadisesi yaşanmış, Terör örgütlerine binlerce TIR silah verilmiş.

Bunca yaşanan hadiseye rağmen İncirliğin kapanması için daha başka ne yaşanması gerekiyor? Kendisi bize bunu açıklarsa memnun oluruz!

Bu vesile ile ABD’nn son zamanlarda ki Türkiye karşıtı politikalarını, özellikle Ermeni soykırımı iddiasını tanıyan kararını şiddetle kınıyorum."

"DOĞU TÜRKİSTAN"

"Geçen hafta gündeme getirdim. Uygurlara uygulanan korkunç işkenceleri de tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bir soykırım meydana geliyor.

Bir soyun düşüncesinin, medeniyetinin, inancının tamamen tahrif edilmesi gündemde. Türkiye’de bazı akl-ı evveller Çin’in ne Uygurlulara ne kadar yumuşak davrandığını iddia ediyorlar. Bunlar da Cumhurbaşkanı’nın danışmanları. Gel de bu işin içinden çık! Tabi sorunumuz sadece bu değil. Hala Akdeniz’de ne olacağı belli değil.

Ege’de adalarımız gitmiş kimse gündeme getirme ihtiyacı duymuyor. İran’a karşı ambargo uygulanıyor, İran’ın yanında duramıyoruz. Yemen, Sudan, Somali karma karışık… Biz bu ülkelere bakıp sadece temennilerde bulunabiliyoruz ileriye gidemiyoruz."