Karamollaoğlu: Yolları ve köprüleri borçla yaptılar

Karamollaoğlu: Yolları ve köprüleri borçla yaptılar
Canlı yayında 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, hükümete yüklendi. Karamollaoğlu, "Yolları ve köprüleri borçla yaptılar" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Halk Tv'de Uğur Dündar'ın sunduğu 'Halk Arenası' programının konuğu oldu.

Burada 24 Haziran'da yapılacak erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız seçimden sonra olağanüstü hali kaldıracağını söylüyor. Peki neden seçimden önce değil de sonra? Çünkü olağanaüstü hal ile seçime gidildiğinde kendilerine karşı bir hamle de ani kararlarla bunu bastırmak istiyorlar. Olağanüstü hal gerektiğinde ilan edilebilir fakat olağanüstü hal olağan hale geldiğinde sonuçları hiç iyi olmaz.

Türkiye'nin ekonomisinin büyüdüğünmü söylüyorlar. Fakat bu büyümeyi hesaplarken alınan borcu da hesaba katıyorlar. Yani 20 milyon daha borç alsak büyümeye 20 milyonluk etki daha yansıtılacak

"BORÇLARIN 3 KATINI ÖDEYECEĞİZ"

Yollar köprüler yapıldı, bunlar hep borçla yapıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapıldı, borçlar ertelendi fakat şimdi aldığın borcu öderken 3 katını ödeyeceksin. Bir fabrika borç aldığında fabrikasını geliştirmek yerine parton ofisini güzelleştirirse, altına lüks araç çekerse o fabrika daha da borca batar ve ileride batıp gider. Türkiye ekonomisi şu anda obezite hastası gibi. Şişmiş durumda. Fakat kilolu olması güçlü olduğu anlamına gelmez aksine kasları, adeleleri gelişmediği için hareket etmesi imkansız hale gelir."

İlgili Haberler