Karamollaoğlu'ndan AYM tepkisi

Karamollaoğlu'ndan AYM tepkisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AYM'nin gazeteciler hakkında verdiği kararı kabul etmeyen mahkemeye tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FETÖ tutuklusu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında AYM'nin verdiği kararı tanımayan İstanbul 27. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerine tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "AYM'nin kararına Cumhurbaşkanı dahil kimse itiraz edemez" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki ‘Ben seni dinlemiyorum.’ Anayasada bir hüküm var, diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara Cumhurbaşkanı, TBMM dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir.’ Ama bir mahkeme diyor ki ‘Ben senin aldığın karara uymuyorum.

’ Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?"

İlgili Haberler