Karamollaoğlu'ndan yeni sisteme eleştiri

Karamollaoğlu'ndan yeni sisteme eleştiri
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ilişkin, "Görüldüğü üzere çok ciddi değişiklikler yapılıyor ama bundan yasama organı olan meclisin haberi bile olmuyor. İstişare yok, denetleme yok" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan OHAL'in kaldırılması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin akabinde 3 aylığına getirilen OHAL'in 2 yılın sonunda kalktığını anımsatan Karamollaoğlu, "OHAL'in kalkması, daha doğrusu uzatılmayacak olması, ülkemiz adına memnuniyet verici bir durumdur" ifadelerini kullandı.

ÇOK CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILIYOR AMA BUNDAN MECLİSİN HABERİ OLMUYOR

Bazı gelişmelerin "OHAL'in ismi kalksa da cismi kalıyor" endişesine neden olmakta olduğunu aktaran Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, ülkenin OHAL kararnameleri yerine Cumhurbaşkanı Kararnameleri ile yönetilmeye başlandığını söyledi.

15 Temmuz günü Resmi Gazete'de yayımlanan 7 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı'nın YAŞ üyesi olduğunu anımsatan Karamollaoğlu, "Görüldüğü üzere çok ciddi değişiklikler yapılıyor ama bundan yasama organı olan meclisin haberi bile olmuyor. İstişare yok, denetleme yok!" açıklamasında bulundu.

DEVLET AİLE ŞİRKETİ MANTIĞI İLE YÖNETİLEMEZ

Türkiye'nin kararnamelerle "tek kişi" tarafından yönetildiğini dile getiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun değerlendirmeleri şu cümlelerle devam etti:

Artık ülkemiz kararnamelerle tek bir kişi tarafından yönetiliyor. Sultanlarda dahi olmayan bir güç ve yetki ile ülke yönetiliyor.

Denebilir ki; 'Bu duruma, bu sistem imkan veriyor.'

Bu sistem bunu gerektirse bile meselelerin istişare ile yapılması ve yapılan işlerin denetlenebilmesine fırsat verilmesi hem ülkenin hem de idarecilerin lehine olacaktır.

Yoksa şimdiden kendisini hissettirmeye başlayan sıkıntılar ileride daha da artacaktır.

Özetle ifade edecek olursak; istişarede bereket vardır ve devlet aile şirketi mantığı ile yönetilemez.