Karanfil çayı birçok derde deva

Karanfil çayı birçok derde deva
Karanfil baharat olarak yemeklere tat vermek amacı ile dünya genelinde kullanılmaktadır.

Başta Asya ülkeleri olmak üzere birçok kültürde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan karanfil çayı ve çiçeğin özünden elde edilen karanfil yağı oldukça fazla tüketilmektedir. Karanfil çayı sindirimi düzenler, diş ağrılarını hafifletir, diş eti hastalıklarında kullanılır, kusmayı önler, şişkinliği alır, güçlü bir antiseptiktir, mide bulantısına iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır, anti bakteriyeldir, sindirim sistemi ile ilgili kanser türlerine karşı koruma sağlar. Karanfil çayını hazırlarken 6-7 adet karanfili toz haline gelene kadar dövün, suyu kaynattıktan sonra karanfilleri içine atın ve 10 dakika demlendirin. Dilerseniz buzdolabında 2-3 gün saklayabilir, dilerseniz her seferinde taze olarak yapabilirsiniz.