Kardak 'ziyareti' Yunan basını böyle duyurdu

Kardak 'ziyareti' Yunan basını böyle duyurdu
Akar'ın Kardak Kayalıkları'na yaptığı ziyarete ilişkin olarak Yunanistan gazetelerde çeşitli yorumlar yapıldı. En sert yorum da sağ görüşlülüğüyle bilinen  Dimokratia gazetesinden geldi. Gazete, "Düşman kapının eşiğinde!" manşetiyle çıktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kuvvet komutanlarıyla Kardak açıklarına gitmesi Yunan basınında manşetlere çıkarken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, “Yapılan ciddi ihlaldir” dedi. Pavlopulos, şunları söyledi: “Sadece Yunan karasuları değil Avrupa’nın sınırları da Lozan Antlaşması da ihlal edilmiştir. Umarım gelecekte bir daha tekrarlanmaz. Çünkü böyle bir şeyin sadece ikili değil Türkiye-AB ilişkilerine de etkisi olur. Dost ve komşu ülke Türkiye’ye tarihe, iyi komşuluğa saygı göstermesi gerektiğini söylemek isterim. Dost olduğumuzu söylemek yetmez, kanıtlamamız da gerekir.”

"DÜŞMAN KAPININ EŞİĞİNDE"

Yunan gazeteleri Genelkurmay Başkanı Akar’ın komutanlarla Kardak bölgesine gitmesini manşetlerine taşıdı. Ethnos, ‘Türk komutanlardan Kardak turu... Türkler işi nereye götürüyor’, Elefteros Tipos ‘Ege’de tahrik tiyatrosu’, Dimokratia ‘Düşman kapının eşiğinde’ başlıklarını attı. Atina’da genel kanı, “Türkiye’nin 8 darbeci askeri iade etmeyen Yunanistan’a tepki gösterdiği” yönünde.

İlgili Haberler