Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Kardeşlerim!

Bugün sahip olduğumuz dinî değerlerimizden vatanımıza, bayrağımıza, özgürlüğümüze, malımıza, sıhhatimize kadar her bir değerimiz birilerinin fedakârlığının bir neticesidir. Fedakârlık, paylaşmanın, diğerkâmlığın adıdır; insanın sahip olduğu şeylerden bir başkası için feragatte bulunabilmesidir. Bir görev, bir sorumluluk, bir zorunluluk değil, bir gönüllülüktür fedakârlık; kişinin ulvi bir gaye uğrunda kimi zaman malından, kimi zaman uykusundan, kimi zaman rahatından, kimi zaman da canından vazgeçebilmesidir.

Milli ve manevi değerlerimize karşı fedakârlık ise, yeri geldiğinde din için, vatan için, bayrak için, ezan için, namus için ve yarınlarımız için candan, anadan, yardan geçebilmektir.

Bu iki paragrafı son Cuma hutbesinin içinden çekip aldım..

"Neden içinden iki paragraf alıp söylüyorsun?" demezler diye belki, onlar da anlamıştır diye, başlığı "İman Tezahürü: Fedakârlık ve İsar" olan hutbenin ana teması bu iki paragraf diye, geriye kalanı ise bu iki paragrafa hizmet edilmek için yazılmış diye bu iki paragrafı aldım..

Diyanet İşlerimizin şehitlerimize, ölülerimize, öleceklerimize meşruiyet kazandırma gayretini paylaşmak için aldım sizlerle..

2 sene evvel Diyarbakır'da kırılan onurları tamir etmek için çözüm süreci denilen ihânetin altına hırka seren Diyanet İşlerinin,  bugün onuru kırılanlar tarafından öldürülmenin adını fedakarlık koyduğunu anladığım için aldım bu iki paragrafı..

Babasız kalan yetimi de, onu babasız bırakan kâtili de aynı dinin kitabıyla teskin ettiği için, adâleti milletin, insanın, mazlumun diliyle değil, devletin emriyle pay ettiği için aldım..

Diyarbakır'da "Bu topraklarda onuru zedelenen ve kırılan hiçbir insan kalmasın. Hiçbir çocuk, genç kadın erkek kalmasın. Bu topraklarda kalbi kırık hiçbir mümin kardeşim kalmasın." diyen Diyanet İşleri Başkanı'nın babasız kalan bu ülkenin çocuklara, evlâtsız kalan bu ülkenin annelerine verebildiği hesabı gördüğüm için bu satırlarda aldım iki paragrafı..

Bu iki paragraftan insanın, devletin önündeki kıymetini, insanın, dininin önündeki kıymetini, insanın, insanın önündeki kıymetini kavradığım için aldım..

Ben bu iki paragrafı koskoca bir hutbenin içinden neden çekip aldım biliyor musun?

Bu ülkede hırsızlığa meşrûiyet kazandıran dinin, arsızlığa meşrûiyet kazandıran dinin, yalana meşrûiyet kazandıran dinin, talana meşrûiyet kazandıran dinin, rüşvete meşrûiyet kazandıran dinin, iftiraya meşrûiyet kazandıran dinin, ihânete meşruiyet kazandıran aynı dinin, bu ülkenin evlâtlarının bir ihanet süreci sonucunda öldürülmesine de meşrûiyet kazandırdığını gördüğüm için..

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları