Kardeşlerin buluşması

Kardeşlerin buluşması
Devlet Tiyatroları’nın 8’inci kez düzenlediği, “Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”, çok sayıda yerli ve yabancı ekibin katılımı sayesinde; renkli görüntülerle devam ediyor.

Ülkemiz oyuncuların yanı sıra KKTC, Kazakistan, Dağıstan, Başkurdistan, Azerbaycan, Kosova, Hakasya ve Türkmenistan’dan konukların katıldığı festival hakkında Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik; şu ifadeleri kullandı:

 “Barış, kardeşlik, tiyatro...” 
“Türk dilinin coğrafyası o kadar geniş ki bu festival onun için çok önemli bir farkındalık yaratıyor. Bir dilin zenginliği, köklerinde saklıdır. Binlerce nefes, tek bir dilden ifade etmiştir kendini; binlerce yıl. Mevlana’nın derin felsefesi Konya ovasında ruhumuzu arındırıyor. İnsan sevgisi ve hoşgörü, ’aşk’denen o büyülü duyguyu bir kez daha kazıyor ruhlara. Bu ruh, tiyatronun diliyle estetiğe dönüşüyor. Tiyatronun barışa ve kardeşliğe vurgu yapan misyonu bir kez daha Konya’da hayat buluyor.” 

“18’lere, 28’lere ulaşsın” 
Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay da tiyatronun evrenselliğinin, sahne sanatlarının dil, din, ırk ve sınır tanımayan özgür yapısının uluslararası festivallerde daha belirgin hale geldiğini belirterek; şöyle dedi: “İşte bu düşünceyle, Hz. Mevlana’nın deryasında birçok tiyatro aşığını buluşturuyoruz; tam sekiz yıldır, güzel şehrimizde. Bir Konya aşığı olarak diliyorum ki bu sekiz yıllar 18’lere, 28’lere ulaşsın.”