Karkamış sınırında şiddetli patlama!

Karkamış sınırında şiddetli patlama!
TSK'nın IŞİD'e yönelik Cerablus operasyonunu başlattığı bölgede yer alan Gaziantep'in Karkamış sınırında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü IŞİD’e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününe girdi.  Tarihi operasyonun ikinci gününde Karkamış sınırında konuşlu bazı tankların ve iş makinalarının sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü. Sınırın Suriye tarafından zaman zaman silah sesleri geliyor.

İLK GÖRÜNTÜLER DE GELDİ

ÖSO’nun ele geçirdiği Cerablus bölgesinden ilk görüntüler de geldi. Görüntülerde ÖSO askerlerinin kentin dört bir yanında kontrolü ele geçirdikleri gözleniyor.

PATLAMA PANİĞİ

Öte yandan Karkamış ile Cerablus arasında saat 11. 35 ‘te büyük bir patlama meydana geldi. Bölgede paniğe neden olan patlamanın sebebi ise kısa sürede anlaşıldı. Güvenlik güçleri patlamanın nedenini “zırhlı birliklerin IŞİD tarafından daha önce Türkiye sınırına yakın noktaya döşedikleri mayın ve el yapımı patlayıcıları kontrollü  şekilde imha etmesi olarak” açıkladı.