Kartal Bebek için sevindiren haber geldi

Kartal Bebek için sevindiren haber geldi
10 aylık Kartal bebek hayata tutunmaya çalışıyor. Kartal bebeğin yaşayabilmesi için acilen kalp nakli olması gerekiyor. Bu nedenle ünlü ünsüz herkes seferber oldu. Kartal'ın tedavisi için gerekli olan para kısa sürede toplandı.

Kalp yetmezliği nedeniyle Türkiye’de tedavi altına alınan ancak tedavilere olumlu yanıt vermediği için durumu giderek ağırlaşan Kartal bebeğin tek seçeneği kalp nakli. 

Ancak Türkiye'de Kartal bebek kadar küçük bebeklere kalp nakil yapılamadığı, ailenin de bu nedenle bebeklerini Almanya'daki bir hastaneye götürdüğü belirtildi. 

Bir aydır Almanya’daki hastanede yatan Kartal’ın birçok masrafı ailesi tarafından karşılandı ancak imkanlar bir yere kadar yeterli oldu. Aile, “Sigortamız olmadığı ve Almanya vatandaşı olmadığımız için Kartal'ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 euroya ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

PARA 19 SAATTE TOPLANDI

Yardım çağrısından sonra Kartal bebeğin ailesi tedavi için gerekli paranın toplandığını belirterek, "Sadece 19 saatte Kartal'a kalp, kan, nefes olduğunuz için nasıl teşekkür edeceğimizi bilemez bir haldeyiz. İlk etapta bizi bekleyen tedavi masrafının tamamı toplandı" açıklamasında bulundu.

"HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER"

Kalp nakli bekleyen Kartal Bebek'in annesi bugün saat 13.00'da sosyal medya hesabı aracılığıyla ihtiyaç duyulan rakamın toplandığını duyurdu.

Anne Ahu Kahraman, sayfasına "Sadece 19 saatte Kartal'a kalp, kan, nefes olduğunuz için nasıl teşekkür edeceğimizi bilemez bir haldeyiz. İlk etapta bizi bekleyen tedavi masrafının tamamı toplandı. Önümüzde çok uzun bir yol var. Ama dün gece gördük ki bizi bu yolda yalnız bırakamayacak, düşmemize izin vermeyecek koca bir ülke var. Allah hepinizden razı olsun, hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin. Bundan sonra tek ihtiyacımız dua..." notunu düştü

SOSYAL MEDYA SEFERBER OLDU

Zamanı giderek daralan Kartal bebek için sosyal medyada #kartalbebekiçinkalpnakli hashtagi oluşturuldu. Binlerce kişi "Kartal bebeğin kalp atışı olun" diyerek, Kartal bebeğe destek oldu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE DESTEK GELDİ

Ünlü isimler de Kartal bebek için seferber oldu. Şahan Gökbakar, Kartal bebek için 20 bin TL bağış yaptığını Instagram hesabından duyurdu.

Ünlü popçu İrem Derici, "Bir gün hepiniz anne baba olacaksınız, haydi canlar yayalım, can olalım n'olur!" paylaşımıyla Kartal bebeğe destek verdi.

Ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, "Yavrularının gülüşüne hasret kalmasınlar. Acil şifalar, umarım tez zamanda toplanır" diyerek, twitter hesabından Kartal bebeğe destek oldu.

Ünlü şarkıcı Işın Karaca ise "Vereceğiniz her kuruş #kartalbebekiçinkalpnakli nin gideceğine emin olabilirsiniz. Miktarınızı göstermeden siz de paylaşın farkındalığı yaratalım. Anneler Babalar... Yarın bu olay bizim de başımıza gelebilir. Allah rızası için siz, miktarı ne kadar olursa olsun yardım edelim. Kalbim sıkışıyor, dakikalarla mücadele ediyor Kartal bebek..." paylaşımında bulundu.