Kartal, Devler Ligi’nin kapısından geri döndü

Kartal, Devler Ligi’nin kapısından geri döndü
UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 6. kez mücadele eden siyah-beyazlılar, 4 yıllık “Devler Ligi” özlemine son veremedi. Beşiktaş, İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk kez yenildi.

UEFA Avrupa Ligi’ni devam edecek olan Kara kartal 8.6 milyonluk bir serveti de kaçırmış oldu

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçında deplasmanda Arsenal’a 1-0 yenilen Beşiktaş, daha önce beş kez katıldığı “Devler Ligi” nin kapısından döndü.. İlk olarak 1997-98 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden “Kara Kartallar” daha sonra 2000-01, 2003-04, 2007-08 ve son olarak da 2009-10 sezonlarında gruplara kalmayı başardı. Londra ekibine elenen siyah-beyazlı ekip, 4 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son veremedi. Siyah-beyazlı ekip yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına 2 kez doğrudan katılmayı başardı, 3 kez de ön elemelerde rakiplerini geçerek gruplara kaldı. Siyah-beyazlılar, 2003-04 ve 2009-10 sezonlarında Süper Lig şampiyonu unvanıyla UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etti.
Londra’daki ilk yenilgi
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal’a 1-0 yenilen Beşiktaş, İngiltere’nin başkenti Londra’daki ilk mağlubiyetini aldı. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Londra da yaptığı tek maçtan galibiyetle ayrıldı. Londra’da 2003’te Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında karşılaşan “Kara Kartallar”, Sergen Yalçın’ın 2 golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve uzun bir aradan sonra rakibini evinde yenme başarısı göstermişti. Önceki gün Emirates Stadı’nda oynanan maçta Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Kara Kartal bir serveti tepti. Gruplara kalma parası olarak 8.6 milyon euroyu kaçıran Beşiktaş, Türkiye yayın havuzunun % 40’ı olan yaklaşık 3 milyon euro’yu da alamayacak.