Kartal nereye uçuyor?

Kartal nereye uçuyor?
Siyah beyazlı kulüpte son iki yıl elde edilen lig şampiyonlukları ile Beşiktaş’taki rant çetesi ve pek çok skandalın üstünün örtüldüğü bildirildi.

Perde arkasında büyük rant kavgaları yaşanırken, dışarı sızan olaylara da medyanın seyirci kaldığı belirtildi. Başkan Fikret Orman ve arkadaşlarının, son dönemde bir çok icraatın içinde bulunan yönetici Umut Güner’in başrolünü oynadığı oyunlara karşı çıkamadığı kaydedildi.

Skandalların odağındaki yönetici Umut Güner hakkındaki iddialardan bazıları şöyle:

BJK Tüzüğü’ne göre 2 yılı tamamlamayan üyeler yönetim kuruluna giremiyor. Ancak 8 aylık üye Umut Güner, Beşiktaş’ta voleybol oynadığını sahte belgelerle iddia ederek yönetime girmeyi başardı. Güner’in yönetime girmesini halen FETÖ’den tutuklu olan eski emniyet müdürü Zeki Bulut’un sağladığı biliniyor.

Umut Güner, yönetimin iki önemli ismi Tamer Kıran ve Metin Albayrak ile kavga etti. Kıran ve Albayrak’ı FETÖ’cü polislere usulsüz bir şekilde dinleten Güner, stad inşaatı sürecinde, hafriyat kamyonlarını durdurunca başkan Fikret Orman ile de ters düştü. Güner kendisine hesap sormak isteyen Başkan’a ağır küfürlerle hakaret ederek tepki gösterdi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Orman ile Güner’in yolları ayrılmadı.

Stadyum inşaatı döneminde FETÖ’cü emniyet müdürü Zeki Bulut ile Denizli’de şirket kuran Umut Güner, gizli ortağı olduğu firma aracılığı ile yeni yapılan stadın taşlarının satışını yaparak haksız kazanç elde etti.

Yönetici Erdal Torunoğulları çeşitli entrikalarla pasifize edildi. Twitter’den gizli hesaplarla aylarca kendine ve ailesine küfürler edildi. Güner gizli ortağı olduğu Menajer Ahmet Bulut ile birlikte Torunoğulları’nın adeta kuyusunu kazdı.

Umut Güner ve Ahmet Bulut, bazı gazetelerin spor müdürlerini Monaco’daki 5 yıldızlı otelde krallar gibi ağırladı. Böylece medyaya istedikleri her şeyi yaptırmayı başardılar. Dubai’de şirket kuran ikili Beşiktaş’a başka kaynaklardan futbolcu alınmasını engelledi. Rantçı ikili Beşiktaş’ın önemli isimlerinden Ahmet Nur Çebi ve Erdal Torunoğulları ile adeta kanlı bıçaklı durumda. Hatta Çebi’ye de ağır küfürler ve hakaretler etti. Bütün bu gelişmeleri emir kulu gibi izleyen Başkan Orman ve yönetimin Umut Güner’e niçin engel olamadıkları merak konusu oluyor.