Kartal nihayet!

Beşiktaş dün Fenerbahçe yenilgisinden sonra kendisi için çok önemli olan maçı kazandı ve iddiasından vazgeçmediğini ortaya koydu.. Ertuğrul Sağlam, zaman zaman sakatlıklar zaman zaman da arayışlar içinde ligin sonuna 5 maç kala yine değişik bir takım ile Sivasspor karşısına çıktı..Ve belki de yaptığı değişiklik sayesinde çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı..Üstelik geçen hafta Fenerbahçe yenilgisinden sonra şampiyonluk yolunda geriye düştüğü maçtan sonra..
Ertuğrul Sağlam'ın dün Sivas'ta yaptığı en doğru iş orta dörtlüyü Ali Tandoğan, Cisse, Tello ve Aydın'dan kurmasıydı. Zira özellikle sağda Ali ve solda Aydın ilk kez Beşiktaş'ın geri dörtlüsünün çok rahat oynamasına neden oldu. Kanatlardaki bu iki başarılı isim sayesinde Beşiktaş defansının iki geri kanat adamı İbrahim Kaş ile İbrahim Üzülmez defansta kalarak Sivasspor'a boş saha ve pozisyon izni vermedi. Bu açıdan bakıldığında dünkü maçta orta alandaki iki kanat adamı Ali ile Aydın dün Beşiktaş'ın en faydalı adamıydı..
İlk dakikalardaki Sivas ataklarına bertaraf eden Beşiktaş, oyunu kontrolüne aldıktan sonra Holosko ile kazandığı iki gol ile bu zor maçı kolay yaparak üç puanın sahibi oldu. İlk golde Beşiktaş'ın en iyilerinden Aydın'ın katkısı büyüktü. Rüştü'den başlayan, Nobre ile devam eden ve Holosko ile son bulan pozisyonda ise ikinci golün gelmesi de maçın en güzel hareketlerinden biriydi. Bu on dakikada Holosko ile gelen iki gol, Sivas'ın gardını düşürdü.
Atılan bu iki güzel golden sonra Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş tribünlerinden herhalde Türk müziğinin o muhteşem eserindeki 'Daha önceleri neredeydiniz' sözlerini duyar gibiydi.
Beşiktaş dün futbol sahasından çok tarlayı andıran kötü bir sahada iki gol ile kazandığı üç puanla şampiyonluktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Sivas'ın son dakikada attığı gol ise Yiğidolara ancak bir teselli oldu.

Yazarın Diğer Yazıları