Kartal, Olimpiyat’ta gülerken şok yaşadı

Kartal, Olimpiyat’ta gülerken şok yaşadı
Beşiktaş, Avrupa Ligi C Grubu’ndaki ilk maçında sahasında Yunanistan’ın Asteras takımı karşısında sayısız fırsatı harcadığı maçta son dakikalarda yediği golle 2 puan bıraktı. Siyah-beyazlılar, 33’te Gökhan Töre ile öne geçti. 88’de Parra’nın golü sevincimizi kursağımızda bıraktı

Beşiktaş geçen sezon ön elemede Trömsö’yü elediği halde UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği 1 yıl men cezası nedeniyle Avrupa Ligi’nde mücadele edememişti. Kartal bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde ünlü Feyenoord’u kupa dışına bırakmış, play-off turunda futbolun beşiği İngiltere’de salladığı Arsenal’ı yıkamamıştı. Kartal, umutla Avrupa Ligi’ne kanat açmıştı. Görüldüğü gibi taraftar aslında Avrupa’ya hasret, ancak ortadaki açık bir gerçek... Tribünler bomboş... Türk futboluna yazık! Diyorduk ki: “Devrim yaptık...” Yalan mıydı, biz mi aldandık? Kavgaya, küfüre sarıldık. Böyle böyle uçuruma yaklaştık? Seyircinin kaçışı ile birlikte uluslararası arenaya havlu attık. Milli Takım olarak İzlanda’da yıkıldık. Galatasaray ile 20 yaşındaki Belçikalılardan futbol dersi aldık. Böyle mi olacaktı? İstanbul’da Beşiktaş’ın rakibi  ismi fazla duyulmayan Yunan Astaras. Tek dileğimiz yaşamayalım yeni bir yas. 3 puanla ayrılsın Olimpiyat’tan siyah-beyaz. Az sayıdaki cefakar taraftar oynanan futboldan alsın biraz olsun haz...

Son anda yıkıldık
Saha patates tarlası... Futbol oynamak için olmak gerekir ip cambazı... Beşiktaş sağnak yağış altında maça fırtına gibi başladı... 8’de Oğuzhan kaleye füze yolladı, üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü, az sayıdaki taraftar haykırıyordu: “Ah bu da kaçar mı?” 17’de Olcay Şahan müsait pozisyonda topu yıldızlara attı. 33’te Oğuzhan topu şık bir topuk pasıyla Gökhan Töre’nin önüne yuvarladı, bu oyuncu yerden kaleyi bombaladı, Beşiktaşlılar sanki mutluluğa kanat açmıştı: 1-0. Kartal rakibine ikinci pençeyi atmak için süzülüyordu. Oğuzhan 36’da topu üstten dışarı yolladı. 65’te Olcay yine sahne aldı, kaleci topu kornere attı. 78’de Cenk mutlak fırsatı harcadı. 88’de Parra şok bir golle ağlarımızı salladı. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki ilk maçında Yunanistan’ın Asteras Tripolis takımı karşısında sayısız fırsatı harcadığı maçta Parra’nın golüyle 2 puan bıraktı: 1-1. Gruptaki diğer maçta Sırbistan’ın Partizan takımı ile İngiltere’nin Tottenham takımı Belgrad’ta 0-0 berabere kaldı.

Kılıçdaroğlu “Çarşı” için tribünde

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşılaşmayı Şeref Tribünü’nden izledi. Aslında niyeti müsabakayı taraftarlarla birlikte seyretmek olan Kılıçdaroğlu, polisin güvenlik uyarısı ve aşırı yağış nedeniyle bu kararından son anda vazgeçti. CHP Genel Başkanı yaptığı açıklamada “Buraya demokrasi ve hukuk için savaşan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’ya destek olmaya geldim. Devletin başındaki kişi yaptığı açıklamalar ile suç işlemeye devam ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arası iyi olan ve stadın yapımı için sıcak ilişkiler kurmak isteyen başkan Fikret Orman, Kılıçdaroğlu’nun müsabakayı izlemeye gelmesi üzerine son anda stada gelmekten vazgeçti.
* Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic beklenmedik bir karar vererek sağ bekte İsmail Köybaşı’nın yerine Necip Uysal’a şans tanıdı. Sakatlıkları yeni düzelen Demba Ba ve Sosa ilk 11’e alınmadılar, ancak kendilerine 18 kişilik kadroda yer buldular.
* Taraftar maça yine ilgi göstermedi. Müsabakayı 7 bin 760 kişi izledi. Maçı kulüpte izleyen Başkan Fikret Orman, “Yeter artık. Böyle gitmez” diyerek tepkisini ortaya koydu.
* Aşırı yağmur nedeniyle karşılaşmanın bugüne ertelenmesi gündeme geldi. Ancak daha sonra hakem müsabakanın oynanmasına karar verdi.