“Kaşıkçı’nın cesedi bulundu” iddiası

“Kaşıkçı’nın cesedi bulundu” iddiası
Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin bulunduğu iddia edildi. Ardından Kral Selman Kaşıkçı'nın ailesini kabul ederken, Erdoğan da taziye telefonu açtı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi. Sky News’ın haberine göre, Kaşıkçı’nın cesedi bulundu. Kaşıkçının cesedinin parçalandığı ve yüzünün tanınmaz hale geldiği kaydedildi.

Sky News’a konuşan bir kaynak, Kaşıkçı’nın cansız bedeninin Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosu'nun evinin bahçesinde bulunduğunu söyledi.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerin yer aldığı ortak çalışma grubu oluşturulmuştu. Ortak çalışma grubu, 15-16 Ekim'de konsolosluk binasında dokuz saat süren inceleme yapmıştı.

Ortak çalışma grubu, 17 Ekim'de konsolosluk konutunda da inceleme başlatmıştı. Aynı gün olay yeri inceleme ekipleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında ikinci bir arama daha gerçekleştirmişti.

Suudi Arabistan yönetimi ise 20 Ekim'de, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü açıklamıştı.

KRAL SELMAN'DAN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan Kralı Selman, "Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişiler, kim olursa olsun cezalandırılacak" dedi.

Kral Selman, "Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap sorulacak. Ölümünden sorumlu olanlar ve görevini yerine getirmeyenler, kim olursa olsun hesap verecek" ifadelerini kullandı.

SUUDİ KRAL: KİM OLURSA OLSUN CEZALANDIRILACAK

Suudi Kralı Selman, Kaşıkçı cinayeti hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Suudi Arabistan Kralı Selman, "Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişiler, kim olursa olsun cezalandırılacak" dedi.

Kral Selman, "Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerden hesap sorulacak. Ölümünden sorumlu olanlar ve görevini yerine getirmeyenler, kim olursa olsun hesap verecek" ifadelerini kullandı.

KAŞIKÇI'NIN AİLESİNİ KONUK ETTİ

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Kaşıkçı'nın ailesini konuk ettiği açıklandı. Görüşmeye, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın da katıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı ailesine taziye dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı ailesini bugün telefonla aradı. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu olayın takipçisi olacaklarını ve cinayetin aydınlatılması için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı. 

Gazetecinin oğlu Abdullah Kaşıkçı ve aile bireyleri ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merhuma Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine de sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

İlgili Haberler