"Kaşıkçı’yı başka yöntemlerle ortadan kaldırmaları mümkünken..."

"Kaşıkçı’yı başka yöntemlerle ortadan kaldırmaları mümkünken..."
Hükümete yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin, kayıp Suudi gazeteci Kaşıkçı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Selvi, saldırıyı hem Türkiye’ye hem de rejim muhaliflerine mesaj olarak nitelendirdi.

Hükümete yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, Cemal Kaşıkçı olayını köşesine taşıdı. Suudi gazetecinin öldürüldüğünü ve bunun özellikle Türkiye'de yapılarak hem Türkiye'ye hem de rejim muhaliflerine  “En çok güvendiğiniz ülkede sizi ortadan kaldırırız” mesajının verilmek istendiğini savundu.

"Kaşıkçı’yı başka yöntemlerle ortadan kaldırmaları mümkünken neden İstanbul Başkonsolosluğu seçildi, adres vermek istercesine bu cinayet neden Türkiye’de işlendi sorularının cevaplandırılması gerekiyor" ifadelerini kullanan Selvi, "Burada hem Türkiye’ye hem de rejim muhaliflerine “En çok güvendiğiniz ülkede sizi ortadan kaldırırız” mesajının verilmek istendiği açık" yorumunda bulundu.

Selvi'nin "Cemal Kaşıkçı olayında 5 karanlık nokta" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği gibi, Kaşıkçı’nın yaşadığını ispat etme görevi artık Suudi Arabistan’ın. Çünkü şu ana kadar Kaşıkçı’nın başkonsolosluk binasına girdikten sonra çıktığına dair bir kanıt sunamadılar. Devletler yoruma göre değil, delillere göre hareket eder. 8 gün içinde delillerin yok edildiğini tahmin etmek güç değil. Ama delil kırıntısına dahi ulaşılsa Kaşıkçı olayı aydınlatılabilir.

Bu aşamada Kaşıkçı olayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammet bin Selman’ı gösteren işaretler artıyor. Kaşıkçı’yı başka yöntemlerle ortadan kaldırmaları mümkünken neden İstanbul Başkonsolosluğu seçildi, adres vermek istercesine bu cinayet neden Türkiye’de işlendi sorularının cevaplandırılması gerekiyor. Burada hem Türkiye’ye hem de rejim muhaliflerine 'En çok güvendiğiniz ülkede sizi ortadan kaldırırız' mesajının verilmek istendiği açık. Türkiye bunun altında kalamaz."

İlgili Haberler