Kasiyerin görevi siyaset yapmak mı?

Marketteki müşteri konuşuyor. Biri aldığı çocuk bezine gelen 4 liralık zamdan şikâyetçi. Ötekinin cevabı "Sadece onda mı artış var?" şeklinde. Sonunda birleştikleri "Millet yine de bunlara oy veriyor" oluyor. Tam bu anda kasadaki görevli müdahil oluyor; "Ne biçim konuşuyorsunuz, benim annem babam da bu hükûmete destek verenlerden". Sanki market çalışanı değil de "parti temsilcisi".

14-15 yaşımdan beri alış verişi hep ben yaparım. Ancak müşterinin birbirleriyle dertleşmesine karışan personele ilk kez tanık oldum. Görevi satılan malları kasadan geçirip parasını tahsil etmek olanlar, müşteriyi sansürlemeye başladılarsa vay hâlimize.

İşine gelmeyince

İlginç bir detayı da atlamayayım. Müşteriye fırça atan aynı personel bayramın 3. günü müessesesini yerden yere vuruyordu. Nedeni ise "yeterince izin yaptırmadıkları" idi. Tüm market sahip ve yöneticilerin dikkatini çekmek istiyorum. Bir an önce bu tip personeli uyarmalılar. Milleti dinleyip, konuşmalara "Böyle laf edemezsiniz" şeklinde müdahaleler daha büyük olaylara neden olur. Ben söyleyeyim de, onlar yine de bildiklerini okusunlar. Hatta, "parti müşahitliği görevini üstlenen"adamlarına prim versinler!

***

Zühal Topal'ı tanıyamadım

Vurdulu kırdılı işlere de yasak gelince, işlenecek tek konu kaldı; yemek programları. Yeni sezon açılana kadar, bolca izleyeceğimiz kesin.

İtiraf edeyim bunları seyredenlerdenim. Şöyle bir sıralama yaparsam birinciliği Kanal D'deki "Gelinim Mutfakta"ya veririm. Yarışan gelin ve kaynanaların çoğu "avam" olsa bile Fatih Ürek müdahaleleriyle olayı seyrettiriyor. Önce ortalığı karıştırıyor, sonra tam zamanındaki çıkışlarıyla dozunda tutuyor.

Bu nasıl estetik

Fox TV'nin "Zühal Topal'la Sofrada"sı başlayınca uzun süre onu aradım. Bulmakta epey zorlandım. Bu defa öyle bir "burun estetiği" ile karşımıza çıktı ki, inşallah eşi tanımakta güçlük çekmemiştir. Bildiğiniz gibi daha önce de "güvertesini küçülttürmüştü".

Olayın bir de yarışmacı boyutu var. Tam fiyasko. Sanki panayıra çıkıp önlerine geleni getirmişler gibi. Herkesin devamlı olarak birbirine bip atması diğer problem.

Ağır toplar

Yemek yarışmaları içinde en iyi ekibi TV-8'de yakaladım "Master Chef Türkiye" üç ünlü jüri üyesiyle ekran sürüldü. Hazer Amani, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın bu işin uzmanları olduğunu biliyorduk. Yarışmanın amacı, yeni bir şef çıkarmak.

Değişen bir şey yok

Elene elene, en sona kalan bu unvanı elde edecek. Tuhafıma giden, daha önceki programlardan tanıdığımız isimlerin bulunması. Genç yarışmacılara yüklenmesiyle öne çıkan Alp'te değişen hiçbir şey yok.

Esas şaşırdığım Murat'ın ekip başı yapılması. Bu zat, önüne gelene saldırması ve "en büyük benim" havaları basmasıyla antipati toplamıştı. Hakaretlerinden vazgeçmediği anlaşılıyor. Sunucu Onur'un bu Murat'ı nasıl kovduğunu bilmeyenlere hatırlatmak isterim.

Her şeye rağmen Master Chef Türkiye, diğerlerinin arasından hemen sıyrıldı. Öne çıktı.

***

Sizden gelenler

İYİ Parti'de bazı fırıldakları görsek de, sade vatandaşın kenetlenişi fark ediliyor. Bunların sayısı hiç de az değil. Yolladıkları mesajlardan birkaç tanesini buraya alacağım. Tabii, özetleyerek:

...

N. Öztürk: Son seçim hariç, şimdiye kadar oyumu MHP'ye vermiş biriyim. 24 Haziran'daki sonuçları iyi değerlendirmeliyiz. İYİ Parti beklenenin altında kalmış olabilir. Tamam da, ya MHP'nin durumu? Şu andaki MHP'yi 'stepne' rolünü kabullendiği için reddediyorum.

Arabadan çok anlamam 10 yaşında bir yerli otom var. Şimdiye kadar iki kez lastiği patladı. Bagajdaki yedeği takıp lastikçiye gidiyorum. Nasılsa yamasını yapıp tekrar yerine koyuyor. MHP'nin durumu aynen böyle...

...

Celal Sayalı'nın övgülerine teşekkürler. İYİ Parti'den kopan milletvekilini eleştiriyor. Şöyle devam ediyor; "Benim Genel Başkanım Meral Akşener deyip milletvekili seçiliyor. Aynı şahıs bu defa -Sayın Bahçeli liderimdir- diye konuşup U dönüşü yapabiliyor".

...

Sedat Yıldız'ın önerisi parti içi kavgaların kapalı kapılar ardında yapılması. -Kol kırılsa, yen içinde kalmalı- diye ekliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne olacağımızı değil, ne olduğumuzu biliriz. W. Shakespeare

Yazarın Diğer Yazıları