Kastamonu'da Akşener İzdihamı

Kastamonu'da Akşener İzdihamı
Yargıtay'ın kongre kararı sonrasında Anadolu'daki coşku katlanarak arttı. Genel Başkan adayı Akşener, Kastamonu'da büyük bir kalabalık tarafından karşılanırken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Hanife AÇIKALIN / KASTAMONU

Yargıtay'ın Ankara 12. Sulh hukuk mahkemesinin kararını onamasından sonra ülkücü camiada büyük bir coşku var. Genel Başkan Adayı Meral Akşener, karar sonrası ilk kez vatandaşlarla buluştu.

Saat 10:30'da Kastamonu Havalimanı'na inen Akşener büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. "Başbakan Meral" sloganları ile alandan çıkan Akşener'e Meryem Kocaoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

Kastamonu'ya giden Akşener büyük bir kalabalık tarafından karşılandı, sevgi gösterilerinden ve ilgiden yürümekte zorlandığı görülen Akşener için uzun araç kuyrukları oluştu.

Genel Merkez yönetimine tepki olarak istifa eden MHP eski Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin ve Kastamonu'nun 11 üst kurul delegesinden imza veren 7 isim de Kastamonu programında hazır bulundu.

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde aracına binen Akşener havalimanından Kastamonu'nun en büyük caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ne kadar oluşturulan konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Akşener daha sonra üst kurul delegeleri ile bir araya geldi.

SALON DOLDU TAŞTI

Kent merkezindeki Rüya Düğün Salonu'nda  vatandaşlara hitap eden Akşener önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmanın düzenlediği salonun en fazla 700 kişi alacağı belirtilirken, binlerce kişinin Akşener'i izlemek için salona gelmesinden dolayı, kalabalık yollara taştı.

Meral Akşener konuşmasında şunları belirtti:

"Dost düşman herkes gördü ki ülkücüler hak ararlar. Her Türk milliyetçisi demokrasinin yanındadır. Binlerce kişinin otelin önünde kongreyi beklemesi bir şeyi gösterdi. Hak arama, direnç gösterme ve biz bu ülkeyi yönetmeye kararlıyız bunu gösterdi. Haklıyız ve başaracağız.

Öyle bir mücadele vereceğiz öyle bir muhalefet yapacağız ki…

Muhteremler şu salon için düzen tutturamıyor. Bütün ezberleri bozdunuz. Daha ortada hiçbir şey yokken sallanmaya başladılar. Kesinlikle Abbas yolcu! Güneydoğu'da mücadele veren korucu, polis ve askerlerimizin, çocuklarımızın umudu oldunuz. Allah sizden razı olsun.  2018'de kongre olacak ne aceleniz var diyorlar. Evet, acelemiz var. 21'inci yüzyıl Turan yılı olacaktı. Türk asrından koparılan Türk dünyası için acelemiz var. Evet, acelemiz var. Taşerona ve her türlü haksızlığa mahkûm olmuş çocuklarımızın gençlerimizin yarınını tanzim etmek için acelemiz var. Okullarda, kurumlarda tek bir ülkücü makam kaldı mı? Buna son vermek için acelemiz var. Tek başına tek kişinin yönettiği gittikçe otoriteleşen başkanlığa tek engel biz olduğumuz için acelemiz var. Her fırsatta MHP'yi baraj altına itmek isteyenleri durdurmak için acelemiz var.

5 buçuk aydır mücadele ettiğimiz şu günde bir başbakan 5 dakikada değişti. Demek ki Türkiye'nin geleceği için acelemiz var. Varsa MHP kurultayı yoksa MHP kurultayı. Bunların sıfır sorun diyerek yola çıkıp bir tane komşu bırakmadıkları Türkiye'nin bizim yönetimimize ihtiyacı var. Onun için acelemiz var. Bugün gelirken İstanbul'da yolda pankart gördüm. Osmanlının fethi kutlanıyor. Fatih'in resmi yok. Sadece Erdoğan'ın resmi var. Meğer bunların Osmanlıya da alerjileri varmış. Bu acele önce Allah'ın izni sonra sizlerin teveccühü ile aydınlık olmasına neden olacak inşallah."

Meral Akşener'i dinlemeye gelenler arasında kadınların çok olması dikkat çekti. Üst kurul delegeleri, Kastamonu il teşkilatı, eski milletvekilleri ve il başkanları da salonda hazır bulundu.

---------

MHP eski İl Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı İlhan Engin:

"11 üst kurul delegemizden 7'si imza verdi. Kastamonu'nun Meral Akşener'e ilgisi Türkiye ile doğru orantılı. Kastamonu'nun nüfusunu az görüp ilgiyi az bekliyorlardı. Ama biz bu coşkunun olacağını tahmin etmiştik. Şu anki siyasi iktidardan Türk milleti bir çıkış yolu arıyor. MHP de bu noktada bir çıkış yolu olarak sahneye çıktı. Hem delege, hem vatandaşlarımız, hem de teşkilat hep birlikte Meral Hanım'a yürekten inanıyoruz. Kastamonulular günlerdir Meral Hanım'ı heyecan ile bekliyorlardı. Tertip komitesi olarak aynı zamanda 7 üst kurul delegemiz bu heyecanı boşa çıkarmamak için günlerdir hazırlardık. Bizim hakkımızda facebook'ta, 'yaşlı yaşlı amcalar afiş asıyorlar' dile yazmışlar. Koca koca adamlarız ama olsun. Türkiye'nin çıkış yolu Meral Akşener ise elimizden geleni ardımıza koymayacağız."

Doğanyurt eski Belediye Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Nurullah Kayıran:

"Bu süreç başlarken genel başkanlık noktasında birkaç aday çıktı. Kongre delegesi olarak 1 Kasım'da seçimlerden çıkan sonuçlar teşkilatı tatmin etmedi ve bir arayışa girdi. Sonuç olarak istifa aşamalarına geçildi. İstifa etmeleri doğru değildi. Teşkilatların istekleri nedir diye sorulduğunda Meral Hanım ön plana çıktı. Hem delegenin, hem de vatandaşın gönüllerinden geçen ve MHP'ye genel başkan olarak en uygun gördükleri aday Meral Hanım olduğu için Meral Hanım'ın yanındayız. Bölgemizde seçmenin ağır basan görüşü doğrultusunda Meral Hanıma desteğimizi sürdüreceğiz."

MHP 21 ve 23'üncü dönem milletvekili, Taşköprü eski Belediye Başkanı Mehmet Serdaroğlu:

"Meral hanımın yanında yer alan ülkücü harekete gönül verenler Türk siyasetinin geleceğini belirleyecek. Meral Hanım diye diye yollara düştük. Milletin, kamuoyunun ve herkesin Meral Hanım demesi boşa değildir. Meral Hanım geldiğinde bu hareket iktidara yürüyecektir.  Bu hareketin iktidar olmasının tek yolu Meral Akşener'dir."

Kastamonu'daki temaslarından sonra Çankırı'ya geçecek olan Akşener, saat 18.00'da Hasan Fehmi Gökçen Kapalı Spor Salonu'nda konuşacak.

meral-aksener.jpg

13254074_1020627088026927_7790300995404029571_n.jpg

13265958_10201754717546882_3697961159400673095_n.jpg