PKK’lıların revir olarak kullandığı eve baskın

PKK’lıların revir olarak kullandığı eve baskın
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yasef Mahallesi’ndeki bir evde bulunan sedye, tıbbi malzeme ve ilaçların yaralı PKK’lıların tedavisinde kullanıldığı belirtildi

Teröristler Cizre’de revir bile kurmuş!

Aramalarda teröristlere ait bir hava aracı da (drone) ele geçirildi.

 

PKK’lıların revir olarak kullandığı eve baskın

Şırnak’ın Cizre ilçesinde jandarma ve polis ekiplerinin, bölücü terör örgütüne yönelik düzenledikleri müşterek operasyonlar sürüyor. Teröristlerle sık sık sıcak temasa giren güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü üyelerinden temizlenen yerlerde arama da yapıyor. Bu kapsamda Yafes Mahallesi’ndeki arama yapan güvenlik güçleri, çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavilerinin yapıldığı bir evi ortaya çıkardı. Evde çok sayıda sedye, tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi.

Terörist İHA’sı

Bu arada, asker ve polisin terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor. Son olarak güvenlik güçleri teröristlere ait bir inde “drone” hava aracı ele geçirdi. Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise güvenlik güçleri, çatışma bölgesinde mahsur kalan bir grup vatandaşı kurtardı. Güvenlik güçleri, operasyondan sivil halkın en az şekilde etkilenmesi için yoğun çaba harcıyor. Bu kapsamda çatışmaların yaşandığı mahalledeki evde mahsur kalan bir grup vatandaş, güvenlik güçlerince kurtarıldı. Vatandaşların kurtarılmasına yönelik operasyon kameralara yansıdı. Görüntülere göre bir evde mahsur kalan çoğu kadın ve çocuk bir grup vatandaş, güvenlik güçlerince tek tek çıkarılarak güvenli bölgeye nakledildi. Güvenlik güçlerinin teröristlerden arındırdığı bir sokakta, bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan evde ele geçirilen mühimmat dikkat çekti. Teröristlerin karargah ve eğitim evi olarak kullandıkları “Bahoz Aydın Gençlik Merkezi” adı verdikleri yerde, patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda tüp ele geçirildi.