Katar: "Bir grup Türk askeri daha geldi"

Katar: "Bir grup Türk askeri daha geldi"
Kıbrıs görüşmelerinin devam ettiği süreçte 'asker çekme' iddiaları konuşulmaya devam ederken Körfez krizinin sürdüğü Katar'da, Savunma Bakanlığı bir grup Türk askerinin daha Katar’a geldiğini açıkladı.

Doha merkezli El Cezire İngilizce’ye göre, Katar Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin geçen hafta eğitim çalışmalarına başladığı Katar’daki askeri üsse bir grup Türk askerinin daha ulaştığını duyurdu.

Haberde, “Askerlerin Doha ile Ankara arasında imzalanan, Katar’ın savunma yeteneklerini artırmayı, ‘terörle mücadele’ çabalarına destek vermeyi ve bölgede güvenlik ve istikrarı korumayı amaçlayan savunma anlaşması çerçevesinde ortak tatbikatlara katılmaları öngörülüyor” denildi.

Söz konusu anlaşmanın, Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmelerinden üç gün sonra Türk parlamentosunca onaylandığı anımsatılan haberde, 18 Haziran’da Doha’ya beş zırhlı araç ve 23 askeri personelin geldiğine dikkat çekildi.

El Cezire, ortak tatbikatların Ramazan Bayramı’ndan sonra başlamasının beklendiğini belirterek, “Katar’daki Türk askeri üssü, Türkiye’nin Arap dünyasındaki ilk üssü” dedi.

İlgili Haberler