Katar'a destek verenlere ceza geliyor

Katar'a destek verenlere ceza geliyor
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Katar'a karşı ağır yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. Yapılan açıklamada iş dünyasındaki engellemeler de dahil sosyal medyada Katar'a destek verenlere ceza gelebileceği dile getirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, verdikleri kararın, Katar'daki karar mercilerine de bir mesaj yollamasını umduğunu ve ülkenin çıkarlarının, komşularını zayıflatmaya yönelik olmaması gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn'in de aralarında bulunduğu Körfez ülkeleri, pazartesi günü ‘teröre destek verdiği' gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuştu.

Katar ise iddiaları reddediyor.

Gargaş, yeni adımların atılmasına gerek olmayacağını umduğunu söyledi fakat bunun ihtimal dahilinde olduğunun da sinyallerini verdi.

Bakan Gargaş, bölgede yıllardır meydana gelen en büyük diplomatik krizin çözülmesi için Katar'ın politikasında ciddi değişikliklere gitmesi gerektiğini vurguladı.

KASIMİ: KATAR'A DESTEK VERENLER CEZA ALABİLİR

Öte yandan Sultan Suud el Kasımi, AP'ye verdiği röportajda, Katar'a internet üzerinden destek verenlerin hapis ve para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Kassımi, "Katarlılar, bu krizin sonunda Katar'da lider değişikliği olup olmayacağını sorguluyor. Bu çok ciddi bir konu. Tekrar ediyorum, bunun mümkün olup olmadığını merak edenler, uluslararası medyaya konuşan Katarlılar" dedi.

Doha'nın şuan tamamen izole olduğunu belirten Kassımi, "Doha şimdi sadece komşularını değil, dünyadaki tüm müttefiklerini yatıştırmak için hızlı bir şekilde ciddi adımlar atmalı" diye konuştu.

İlgili Haberler