Katar'dan komşularına çağrı

Katar'dan komşularına çağrı
Bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesinin ardından Katar'dan diyalog çağrısı geldi. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman el Sani, komşu Arap ülkeleriyle yaşadığı gerilimi düşürmeye hazır olduğunu açıkladı.

Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerilimin ardından ilk Katar Dışişleri ilk açıklamasında durumdan üzüntü duyduklarını dile getirmişti. 

Katar'dan son olarak komşularına diyalog çağrısı geldi. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman el Sani, komşu Arap ülkeleriyle yaşadığı gerilimi düşürmeye hazır olduğunu açıkladı. Katar Dışişleri Bakanı, komşu ülkelere yaptırımla karşılık vermeyeceklerini, diyalog istediklerini söyledi

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed el Sabah'ın da tansiyonu düşürmek için devreye girdiği belirtiliyor. Kuveyt Emiri El Sabah Suudi Arabistan Kralı Selman'ın danışmanını ülkesinde ağırladı. 
Kuveyt Emiri El Sabah görüşmenin ardından Katar Emiri El Sani'yi telefonla aradı. Görüşmede Körfez'deki diplomatik krize ilişkin "durumun yatıştırılması ve tansiyonun yükseltilmemesi" mesajı verdi.

Katar Emiri Temim bin Hamad El Sani, Kuveyt'in arabuluculuğu nedeniyle ulusa sesleniş konuşmasını erteledi. 
Katar Emiri El Sani ayrıca Doha'da Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'la görüştü. 

El Cezire'nin Çalışma İzni İptal Edildi 


Yaşanan gerilim sonrası Katar merkezli yayın yapan El Cezire'nin Suudi Arabistan'daki çalışma ruhsatı iptal edildi ve Doha'daki ofisi kapatıldı. 

 

Dün Ne Olmuştu? 

Katar'ın IŞİD ve El Nusra Cephesi ve Müslüman Kardeşleri desteklediğini iddia eden Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yemen, Libya ve Maldivler, bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuştu. Suudi Arabistan Katar vatandaşlarının iki hafta içerisinde ülkeyi terk etmesini talep etmişti. 

İlgili Haberler