Kayıp gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yeni gelişme

Kayıp gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yeni gelişme
Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan, konsoloslukta arama yapılması için izin vermesinin ardından, binadan çıkan 2 aracın plakası tespit edildi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na giriş yaptıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Suudi Arabistan makamları, Kaşıkçı’nın kaybolması ile ilgili konsolosluk binasında incelemeler yapılmasına izin verdi. Yapılan araştırmalarda konsolosluk binasından çıkan 2 aracın plakası tespit edildi.

DIŞİLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili gelişmeler, olayın gerçekleştiği günden itibaren yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Adı geçenin akıbetinin tespiti amacıyla ilgili makamlarımızca başlatılan soruşturma yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca konsolosluk binalarının dokunulmazlığı bulunmakla birlikte, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında ev sahibi ülke makamlarınca inceleme yapılabilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmişlerdir.

Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır."

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRK UZMANLARA DAVET

Suudi Arabistan, Türk uzman ve ilgili yetkilileri İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etmeleri için davet etti.

2 ARACIN PLAKASI BELLİ OLDU

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan incelemeler sonuucu konsolosluktan çıkan 2 aracın plakası tespit edildi.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN 7 ŞÜPHELİ GELDİ

Suudi Arabistan'dan gelen şüpheli 7 kişinin Türkiye'de 2,5-3 saat kaldığı bildirildi. Bu 7 şüphelinin Kaşıkçı konsolosluğa girmeden 30 dakika önce konsolosluğa girdiği ve 14.00 sıralarında da ayrıldığı güvenlik birimlerinin tespitleri arasında.

İlgili Haberler