Kayıp silahlar PKK'ya verilmiş!

Kayıp silahlar PKK'ya verilmiş!
ABD'nin, Yugoslavya'da parçalandıktan sonra ele geçirdiği ve Irak'ın işgalinden sonra bu ülkeye sevk ettiği silahlar PKK'da ortaya çıktı.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ve gazeteci Ceyhun Bozkurt'un kaleme aldığı "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz" kitabında yer alan olayın gelişimi şöyle:

ABD 2003 yılında Irak'ı işgalinden sonra bu ülkeye malzeme ve lojistik sevkiyatını yaptığı ana yerlerden biri Türkiye'ydi. Türkiye'den de lojistik üs olan Kuzey Irak bölgesine sevkiyat yapılıyordu. O dönemde yeni ordu ve polis kurulurken silah ve malzemeye ihtiyaç duyuldu. Bu ihtiyaç da Bosna Hersek Savaşı sırasında NATO'nun el koyduğu 130 bin silahla karşılanmaya çalışıldı.


Bu silahlar Bosna Hersek'ten kargo uçaklarına doldurularak bölgeye sevk edildi. Yine dünyanın değişik ülkelerinden salın alınan silahlarda bölgeye kargo uçaklarıyla getirildi.

Bunların depolandığı ana merkezlerden bazıları Kuzey Irak yönetimi bölgesindeki malzeme depolarıydı. Daha sonra dünya gündemine "kayıp silahlar" olarak giren silahlar, işte bu silahlardı.

TSK ARAŞTIRMASINDA ORTAYA ÇIKTI

Aynı dönemde PKK Türkiye'de terör eylemlerini yeniden başlatmıştı. Kitapta belirtildiğine göre, terör eylemlerinde kullanılan malzemenin miktarı Türk istihbaratının dikkatini çekti. Sonrası kitapta şu cümlelerle yer aldı: "Irak'taki komutanlık uyarılacak.

'Bu malzeme PKK'ya nasıl geçti?' diye sorulduğunda, araştırmalar yapıldı. Araştırmaların sonucunda yaklaşık 130 bin silahın büyük bir çoğunluğunun, ki buna çelik başlıklar, özel ekipmanlar, tabancalar dahil, yüzde sekseninin nereye ve kime ulaştırıldığının tespit edilemediği ortaya çıktı.

Terör örgütünün malzeme tedarikinde ikinci önemli kaynağı da işle bu kayıp silahlar içinden oldu."