Kaymakam' şehit eden köstebek çıktı

Kaymakam' şehit eden köstebek çıktı
Mardin'in Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyı kaymakamlıkta çalışan bir kişinin kardeşi tarafından yerleştirildiğini tespit etti.

Mardin'in Derik İlçesi'ndeki kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce el yapımı paltayıcıyla önceki gün düzenlenen saldırıda 2 koruması ile birlikte yaralanan ve Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk(35), kurtarılamayarak şehit oldu.

Kaymakam Safitürk için Gaziantep Havalimanı'nda tören düzenlendi. Şehit kaymakamın Konya'da öğretmenlik yapan eşi Ayşegül Safitürk, törende oğlu Eren ile cenazenin yanına giderek, "Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim" dedi. Buradaki törenin ardından cenaze Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne gönderildi.

BOMBA ODASINA KONULMUŞ

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, saldırının nasıl gerçekleştiğini de tespit etti. Emniyet birimlerine göre, patlayıcı önceden makam odasına konuldu. Perşembe günü sabah makamına giden Safitürk masasına oturduktan kısa süre sonra da patlayıcı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırının plastik patlayıcı ile yapıldığının belirlendiği ve bombanın kaymakamlıkta çalışan bir memurun kardeşi tarafından konulduğu üzerinde durulduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 şüpheli gözaltına alındı.

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. Saldırının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişininse serbest bırakıldığı öğrenildi. Saldırıyı, PKK'nın şehir örgütlenmesi YPS üstlendi.

İlgili Haberler