Kaymakamın makam aracının geçişi sırasında patlama!

Kaymakamın makam aracının geçişi sırasında patlama!
Siirt' in Baykan ilçesi Kaymakamı ve aynı zamanda belediye Başkan vekili olan Mehmet Kocabey' in makam otomobilinin geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Siirt'in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yarımca köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Kaymakam Kocabey ve korumaları taburcu edildi

Kaymakam Mehmet Kocabey ve korumalarının, hastanedeki kontrolün ardından taburcu edildiği bildirildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: YARALI YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'in Baykan ilçesinde Kaymakam Mehmet Kocabey'e yönelik terör saldırısına ilişkin, "Hem Kaymakamımızda hem de personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil." dedi.

Soylu, Vi̇layetler Evi̇'nde düzenlenen "Göç İdaresi̇ Genel Müdürlüğü İsti̇şare Toplantısı"nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Siirt'in Baykan ilçesinde Kaymakam Mehmet Kocabey'e yönelik terör saldırısıyla ilgili soru üzerine Soylu, "Sabah 08.45 sıralarında Baykan Kaymakamımız Mehmet Kocabey'e, Yarımca civarında yol kontrolünü yapabilmek, oradaki inşaat işlerinin nasıl gittiğini takip edebilmek için oraya intikal etmek üzereyken yola döşenmiş bir el yapımı patlayıcı ile zarar verilmek istendi. Allah'a çok şükür hem Kaymakamımızda hem de personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil. Tabii bir de orada bütün arkadaşlarımızda zırhlı araçlar var. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Kocabey ile olaydan sonraki ilk saatlerde telefonda konuştuğunu bildiren Soylu, "Gayet sağlıklı, Valimiz de hemen yanı başında. Vali Bey de başka bir yere intikal etmek üzereydi, olay olunca hemen oraya geçtiler. Allah'a çok şükürler olsun. Tabii terör örgütüne karşı yürütülen bu büyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çalışacaklardır. Bunlar beklediğimiz şeylerdir ama ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık söz konusu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.