Kaymakam'ın şehit olduğu saldırıda flaş gelişme

Kaymakam'ın şehit olduğu saldırıda flaş gelişme
Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili soruşturma sürerken, aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Derik İlçesi Kaymakamlık binasında dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürk'ün şehit olmasına neden olan bombalı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu şüpheli sayısı 30'u bulurken, gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. 

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, halen tedavi altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.