Kaymakamlık bombalandı

Kaymakamlık bombalandı
DiyarbakIr’ın Sur İlçe Kaymakamlığı ve AKP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binaya bombalı saldırı düzenlendi. Patlamanın şiddetiyle kaymakamlık ve çevredeki binaların camları kırıldı.

Kaymakamlık bombalandı

Bölücü hainler, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kaymakamlığa bombalı saldırı düzenledi. AKP İlçe Başkanlığı’nın da bulunduğu binaya önceki gece saat 21.00 sıralarında terör örgütü yandaşları tarafından düzenlenen saldırının ardından molotofkokteyli de atıldı. Patlamanın şiddetiyle kaymakamlığın ve çevredeki binaların camları kırılırken, binanın önündeki nöbetçi kulübesi ile binanın kapısı da hasar gördü. Cadde trafiğe kapatılırken, olay yerine çok sayıda polis de sevk edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da gergin gece
İstanbul Okmeydanı’nda da yüzleri maskeli yaklaşık 30 kişilik bir grup, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Şark Kahvesi mevkii Fatih Sultan Mehmet Caddesi önünde toplandı. Grup, caddeyi trafiğe kapatıp yola barikat kurdu. Kısa sürede olay yerine zırhlı polis araçları ve TOMA sevk edildi. Polise ses bombası, havai fişek ve taş atan gruba, polis de biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında Okmeydanı Şark Kahvesi mevkii güvenlik gerekçesiyle şeritle kapatılarak, vatandaşların geçişine izin verilmedi. Polis ile eylemciler arasındaki gerginlik gece geç saatlere kadar sürdü. Bu arada Mardin’in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki saldırılarını bahane eden bir grup, Özgürlük Meydanı’na yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından, bazı göstericiler, bölgede önlem alan polise, molotof bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis de saldırganlara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. 

Nusaybin’de izinsiz gösteri
Mardin’in Nusaybin ilçesinde de IŞİD’in Suriye’nin Ayn el Arap kentine yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen gruba müdahale edildi. Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, DBP Nusaybin Eş Başkanı Zinet Alğan ve Şehabettin Güler’in de bulunduğu bir grup IŞİD’n saldırılarını protesto etmek için Şirin Bulvarı’nda bir araya geldi. Güvenlik güçleri, İpekyolu’na doğru yürümek isteyen gruba, izin vermedi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarına gruptan bazı kişilerin havai fişek ve taşla karşılık vermesi üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahalenin ardından grup dağıldı.