Kaynak: "Suriyeliler olmazsa, fabrikalarımız durur!"

Kaynak: "Suriyeliler olmazsa, fabrikalarımız durur!"
Başbakan Yardımcısı Kaynak,"Şu anda Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te hatta Ankara’da Ostim’de birçok ilde eğer Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur" dedi.

Son günlerde taciz ve hırsızlık olaylarıyla gündeme gelen Suriyeliler ile ilgili Başbakan Yardımcısı  Veysi Kaynak açıklamalarda bulundu. "Türkiye 3 milyon insanı beşeri sermaye olarak da görmelidir" diyen Kaynak, "Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur" dedi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre Kaynak'ın açıklamaları şu şekilde:
 

TEPKİ OLUŞMAYA BAŞLADI

“Son zamanlarda Suriyelilere karşı bir toplumsal tepki oluşmaya başladığını görüyoruz. Toplumumuzun hassasiyetini anlıyoruz. Bizim örfümüze, geleneğimize ve yasalarımıza aykırı hiç kimsenin bir faaliyette bulunması asla kabul edilemez.

Çağrım şudur: Bu insanların geçici süre Türkiye’de olduklarını ve Türkiye’nin geleneklerine uygun olarak ev sahipliği ve büyük fedakârlıklar yaptığını unutmamalıyız.

3 milyon 50 bin kişinin içinde elbette suç işleyenler var. Ancak Suriyelilerin suç işleme oranı, bizim kendi vatandaşlarımızın daha düşüktür. Suriye’de güvenli bölgeler oluştukça kendi topraklarına dönerler.

FABRİKALARIMIZ DURUR

Türkiye 3 milyon insanı beşeri sermaye olarak da görmelidir. 3 milyon insan içinde yüksek tahsilliler, uzmanlar var. Şu anda Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te hatta Ankara’da Ostim’de birçok ilde eğer Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur.

SAVAŞAMAZLAR

Şunu duyuyoruz; ‘Bizim askerimiz gidip orada şehit oluyor. Bunlar burada vakit geçiriyorlar.’ Doğrudur ancak yeterli değil. 20 ile 45 yaş arasında herkes savaşabilir ama hiçbiri savaşçı değildir. Savaşçı olabilmesi için eğitilmeleri, donatılmaları lazım. Bunu Türkiye’nin tek başına yapması doğru da değil mümkün de değil. Türkiye bu işe sadece insani bakmaktadır. Türkiye’de 1 milyon 200 bin civarında yardıma muhtaç Suriyeli kadın var. İnsanları görmezlikten gelemeyiz.


 

İlgili Haberler