Köprü ve otoyol ücretlerine zam

Köprü ve otoyol ücretlerine zam
Köprü ve otoyoldan geçecek olanlar dünden itibaren yüzde 16 daha çok ödemeye başladı

Köprü ve otoyollara zam

Boğaz köprülerinden otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minibüs için geçiş ücreti 4 lira 25 kuruştan 4 lira 75 kuruşa yükseltildi. Zam gerekçesi maliyet artışı, enflasyon ve döviz kurundaki artış. Kara yolları, 3 yıldır köprü ve otoyol ücretlerine zam yapmıyordu.  

 

Köprü ve otoyol ücretlerine zam

Vergi ve harçlardan sonra en son 2012 yılında zamlanan “köprü ve otoyol” fiyatlarına 3 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 16 zam yapıldı. Köprü ve otoyol geçişlerine zam geldi. Boğaz köprülerinden otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minibüs için geçiş ücretine 50 kuruş zam yapılarak 4 lira 25 kuruştan 4 lira 75 kuruşa yükseltildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz 3 yıl boyunca düşük enflasyon nedeniyle köprü ve otoyol ücretlerine zam yapmamayı tercih etmişti. Maliyetlerin artması, enflasyonda ve döviz kurlarındaki son gelişmeler, köprü ve otoyol ücretlerinin yeniden güncellenmesini zorunlu hale getirdi. Son yapılan toplantıda bürokratlar yüzde 25 zam yapılmasını talep ettiler, ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu oranı yüksek buldu. Yapılan hesaplamaların ardından zam oranı yüzde 16 olarak belirlendi. 2 Ocak Cumartesi gününü 3 Ocak Pazar’a bağlayan gece saat 00:00’dan itibaren gişelerden geçiş yapan herkes zamlı tarife ile işlem gördü.

Boğaz köprülerinden otomobil, motosiklet, aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyonet ve minibüsler için geçiş ücretine 50 kuruş zam yapılarak 4 lira 25 kuruştan 4 lira 75 kuruşa yükseltildi. Aks aralığı 3.20 metreden büyük her türlü iki akslı araçların geçiş ücreti de yine 50 kuruş artışla 6 lira oldu. köprü ve otoyol geçişlerine en son 2012 yılında zam yapılmıştı.