Kaz Dağları’ndaki vatandaşa mobbing mi uygulanıyor?

Kaz Dağları’ndaki vatandaşa mobbing mi uygulanıyor?
Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına tepki göstermek için Su ve Vicdan Nöbeti’ne katılan vatandaşların bölgeyi terk etmesi için yetkililer tarafından mobbing uygulandığı iddia edildi.

Yeniçağ / İstanbul

Kaz Dağları’ndan altın arama çalışmaları için on binlerce ağacın kesilmesi ve çalışmalarda siyanür kullanılacağı tartışmalarına tepki göstermek için binlerce vatandaş bölgeye giderek Su ve Vicdan Nöbetini başlattı.

Çadırlarda kalan vatandaşlara Çanakkale Belediyesi tarafından günlük yemek kumpanya yardımı yapılırken, yaklaşık 20 gündür devam eden nöbette vatandaşa mobbing uygulandığı iddiaları gündeme geldi.

YENİ ÇADIRA İZİN YOK!

Öyle ki nöbetin ilk günlerinde belediye tarafından verilen yemek ve kumpanyanın günde bir iki öğüne düştüğü belirtildi. Yeniçağ’ın nöbete katılan vatandaşlardan edindiği bilgiye göre son bir iki günde verilen yemek ise domates, salatalık, zeytin ve peynirin ötesine geçmedi.


Öte yandan bölgede yaklaşık 200 çadırla başlayan eylemin 60-70 çadıra kadar düştüğü belirtildi. Belediye ve eyleme destek veren STK’ların boşalan bir çadır alanına yeni çadır kurmaya izin vermediği vatandaşın bölgeyi terk etmesi istendiği iddia edildi.

İlgili Haberler