Uzmanlardan iştah kapatan gıdalar

Uzmanlardan iştah kapatan gıdalar
Diyet yaparken aç kalıp kendinize eziyet etmek yerine tok tutan besinlerle kilo vermeyi zevkli bir hale getirebilirsiniz

Uzmanlar, şaşırtan faydalarıyla ön plana çıkan tok tutan, fazla iştahı kapatan ve zayıflamayı sağlayan bu besinlerin vücuda yararlarına değiniyor. Lahana turşusunun da sanılanın aksine tok tutup, metabolizmayı hızlandırdığını aktaran uzmanlar, zayıflamada etkili tok tutan besinleri şöyle anlatıyor.

Sağlıklı bir sindirim sistemi için prebiyotik besinler önemli rol oynuyor. Aynı zamanda lahana turşusu iştahı frenlemeye de yardımcı oluyor. Ancak yararlı bir besin olan lahana turşusunun hazır olanlarını değil evde kendi yaptığınızı tüketin.

ELMA YEMEYİ UNUTMAYIN

Günlük protein ihtiyacının yüzde 16'sını karşılayan yumurta sizi kahvaltıdan öğle yemeğine kadar tok tutar. Biyotin, iyot, selenyum ve riboflavin gibi temel besinleri içeren yumurta aynı zamanda hastalıklara karşı da korur.
Sağlıklı yağlar, esansiyel besin ve lif ile doludur. Uzmanlar avokadonun açlığı azaltarak, tokluğu artırdığını aktarıyor. Açlık hissettiğinizde bir elma yiyin. Bu duyguyu hemen frenlemiş olacaksınız. Yapılan araştırmalar bir avuç bademin tokluk yaratarak kilo kaybına yardımcı olduğu bildirilmiştir. Vücudun daha fazla yağ yakmasına yardımcı yanı sıra iştahınızı kontrol yağ yakıcı orta zincirli yağ asitleri içerir. Protein içerdikleri için uzun süre size doygunluk hissi verir. Ani acıkma hissini bastırır. Fazla kalori alımını engeller. Antioksidan etkisiyle birçok rahatsızlığa iyi gelen yeşil çayın aynı zamanda kilo kaybına yardımcı olduğu bildirilmiştir. Uzmanlar, günde 2 fincan yeşil çay tüketimini öneriyor. Protein ve lif kaynağı bakliyatlar uzun süre tokluk hissi sağlarken metabolizmayı hızlandırmada da etkilidir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu şekilde bize daha fazla yağ yakmayı sağlar. Bazı araştırmalar kırmızı biberi yedikten sonra beş saat boyunca iştah bastırdığını iddia ediyor. Siz de salatalar, ana yemekler ve çorbalara ekleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Eğer tatlıya özlem duyuyorsanız, en az yüzde 75 kakao içeriği olan koyu renkli çikolataların 1-2 karesini tercih edin. Bu kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak endorfinin salgılanmasına ve tatlı özleminizin giderilmesinde etkili olacaktır. Yulaf ezmesi sizi daha uzun süre tok tutar. Yulaf ezmesi içinde bulunan karbonhidratların vücut tarafından yakılması daha uzun sürer ve diğer öğüne kadar gereken enerjiyi sağlar.