KCK tehdit etti

KCK tehdit etti
Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK, İmralı canisi Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi ve isyan çağrısı yaptı

KCK tehdit etti

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın elebaşları 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla tehdit dolu mesaj yayınladı. KCK’nın sözde yürütme konseyi eş başkanlığınca yayınlanan mesajda, İmralı canisi Öcalan serbest bırakılması istendi. PKK elebaşından gerçek ve onurlu bir barış için çaba sarfettiğine dikkat çekildiği mesajda, “Türkiye’de ve Kürdistan’da oligarşik faşizan baskılar sürdükçe, hiç kimse barıştan söz edemez. Bu durum ancak sadece tüm ezilenlerin demokrasi, çözüm ve barıştan yana olan tüm halkların, inançların ve kültürlerin iradelerini birleştirerek daha güçlü bir demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltemeye gerekçe olmalıdır” denildi. 

Onurlu mücade!
Teröristlerin 30 yıldır akıttığı kan için “Onurlu mücadele” denildiği mesajda “Kürdistan’da, Orta Doğu’da ve dünyanın neresinde olursa olsun sömürüye, zulme ve zorbalığa karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm direnenleri ve 5 bin yıllık erkek egemenliğine karşı mücadelede yaşamlarını yitiren onurlu kadınları saygı ve minnetle anıyor, anılarını gerçek ve onurlu bir barışla taçlandırmanın sözünü yineliyoruz. Dünya barışına kastedenler kuşku yoktur ki uluslararası hegemonik sistem, bölge gerici güçleri ve halklara, inançlara, kültürlere pervasızca saldıran paravan çete örgütleri olmaktadır. Onurlu ve gerçek bir barış, büyük bedeller pahasına da olsa, soylu direnişler olmadan asla gerçekleşmeyecektir. Kürdistan, Türkiye ve Orta Doğu halkları bu anlamda kendi gerçek ve onurlu barış mücadelesini vermektedirler” vurgusu yapıldı.


İsyan çağrısı
“Dünya Barış Gününde Kürtleri, Alevileri, kadınları, emekçileri, aydınları ve tüm ezilenleri ortaklaşarak mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz” şeklinde isyan çağrısının da yapıldığı mesaj şöyle: “Barış sözcüğünü her gün tekrarlayıp duran egemenlerin söylemleri sahte ve ikiyüzlü olmaktan öteye bir anlam taşımamaktadır. Kendi iktidarları ve kirli çıkarları için her gün bin tane barışı katledecek kadar insanlık değerlerinden ve politik ahlaktan yoksundurlar. Barış demagoji değil; hak, adalet, toplum vicdanı demokrasi ve özgürlük demektir. Uğruna büyük mücadele vermeyi gerektirir. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için büyük bir sorumlulukla inanılmaz bir çaba içinde olan Öcalan özgürleşmeden, Kürdistan ve Türkiye’ye onurlu bir barışın gelmesi mümkün değildir. Türkiye’de ve Kürdistan’da oligarşik faşizan baskılar sürdükçe, hiç kimse barıştan söz edemez.”