Acı gerçek ortaya çıktı! KDV yüzde 1 indi ama bakın ne oldu

Acı gerçek ortaya çıktı! KDV yüzde 1 indi ama bakın ne oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu gıdada yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülen KDV oranını etiketlere yansıdı ancak ortaya vatandaşların yüzünü güldürecek rakamlar çıkmadı.

YENİÇAĞ-ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın duyurduğu gıdada yüzde 8''den yüzde 1''e düşürülen KDV oranını etiketlere yansıdı. Karar sonrası marketler bir bir indirime gitmeye başladı. ŞOK, BİM, Carrefour ve Migros gibi zincir marketler binlerce üründe indirim yaptıklarını duyurdu.

Binlerce ürüne yansıtılan KDV indirimleri yüzleri güldürmeye yetmedi.

İndirim haberi gelen zincir market Migros, gıda ürünlerindeki KDV indirimini 20 binden fazla ürüne yansıtırken, ilave olarak aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birçok kampanyayla hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. 

Ancak KDV indiriminden önceki fiyatlar ile sonrasında ortaya çıkan rakamlar arasında vatandaşın cebini rahatlacak bir fark oluşmadı. 

KDV indiriminden önce 12 Şubat Cumartesi günü migros.com.tr''de 54,90 TL''den satılan 2 Litre Migros Ayçiçek Yağı, indirim sonrası bugün 51,34 TL''ye düştü. Yapılan indirimin gerçek karşılığı sadece 3 Lira 56 Kuruş oldu.

migros.com.tr''de indirim uygulanan başka bir ürün ise 1 kiloluk Baldo Pirinç oldu. KDV indirimi öncesi 12 Lubat Cumartesi günü 14,50 TL olan Migros Baldo Pirinç, indirim sonrası bugün 13,56 TL''ye düştü.

İşte KDV indirimi öncesi ve sonrası fiyatlar:

12 Şubat Cumartesi:

Bugün (14 Şubat):




12 Şubat Cumartesi A101 fiyatları:

 

KDV inidirimi sonrası a101.com.tr''de fiyat güncellemesi yapılması nedeniyle güncel fiyatlara ulaşamadık. 

a101.com.tr''de yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Bugünden itibaren yürürlüğe girecek olan Gıda KDV indirimi için fiyatlarımızda güncelleme yapmaktayız. Bu sebeple gıda ürünlerimizde geçici olarak sipariş alımını kapatmış bulunmaktayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

İlgili Haberler