Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümete asgari ücret çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümete asgari ücret çağrısı
Muğla'da vatandaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümete seslenerek asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şu an tüm CHP'li belediyelerde asgari ücretin bin 500 TL olduğuna dikkat çekti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreni ve bir dizi toplantılar için Muğla'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptığı konuşmada, 1968'lerde Filistin'e gencecik çocukların giderek Filistin'in bağımsızlığı için mücadele ettiklerini ve çoğunun hayatını orada kaybettiğini söyledi.

Burada çarpıcı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyledi.

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN İKİ ŞEY İSTİYORUZ’

Partisine bağlı belediye başkanlarından iki şey istediklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bir; harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Bu bizim namus borcumuzdur. Biz onlar gibi değiliz. Bizi onlardan ayıran temel nokta hesap vermeyi namuslu görev olarak kabul ederiz. Namuslu insanlar hesap vermekten korkmazlar. Onlar hesap vermezler, bir de vatandaşa hesap sorarlar. Vatandaşa hesap sorulmaz, hesap verilir. İki; biz ayrıca şunu söylüyoruz: Görüşü ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara aynı hizmeti götüreceksin. Herkese eşit hizmet götüreceğiz, bizim için yandaş değil vatandaş esastır.”

Hükümetin Sudan’da binlerce dönüm arazi kiralayıp kanola üretmesini de eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP’nin başındaki zata söylüyorum. Sen Sudan’a niye gittin toprak kiraladın? Burada yok mu? Yağı Türkiye’ye getirip kiminle rekabet edeceksin. Kendi çiftçinle rekabet edeceksin. Buna kim karşı çıkıyor, mücadele ediyor? Biz çıkıyoruz” dedi.

HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI

Konuşmasının bu bölümünde hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üzerimize bütün baskılarıyla geliyorlar. Belediye başkanlarımıza baskı yapıyorlar. İstedikleri kadar baskı yapsınlar, zulüm yapsınlar; bizi asla yolumuzdan döndüremezler. Başkanlarımız Türkmenlere de defalarca yardım götürdü. Ezidiler geldi, onlara da yardım götürdük. Toplumun her kesimine yardım götürüyoruz. Çünkü biz CHP’yiz. Belediyelerimiz ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.”

‘ERZURUM’UN KÜÇÜK BELEDİYESİ ÇAT’TA BİLE ASGARİ ÜCRETİ 1500 TL YAPTIK’

Asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bugün AKP’nin başındaki zat demiş ki ‘2 bin TL olacak demiş, nereden çıkardı?’ demiş. Ben düşünerek çıkardım, niye 5 bin TL, 2 bin 500 TL demedim? 2 bin TL dedim. Çünkü 2 bin TL ile insanlar geçinir. Seçimlerde dedim ki 1500 TL olsun. Kıyamet kopardılar, sonra dediler ki ‘Verilebilir’ dediler. 1404 TL’ye çıkardılar. Biz şunu yaptık: O zat iyi duysun; bizim bütün belediyelerde asgari ücreti net 1500 TL yaptık. Sevgili Erdoğan duyuyor musun? Erzurum’un küçük belediyesi Çat’ta bile 1500 TL verilirken, sen devasa Türkiye’nin başında oturuyorsun. Sen neden vermiyorsun? Man Adası’nda şirketler kurdurmayı biliyorsun. Yine mahkemeye verecek. Mahkemeye verince korktuğumu sanıyor. Kimsin ki sen, senden korkacağım. Benim bütünü derdim, herkes huzur içinde yaşasın. Şimdi 2 bin TL dedim, ‘Bu parayı nereden bulacağız?’ diyorlar. Para var kardeşim. Sen cebine ayırdığın paradan vazgeçirsen para vardır. Kimin cebi büyüdü? Yandaşların cebi büyüdü. Onların cebi büyüdü, ben o parayı onlardan alacağım, millete vereceğim. Kimse merak etmesin. Ben bunları söyledim. Yine kıyamet koparacak. İstediğin kadar kopar kardeşim. Eğer Çat veriyorsa, sen de vereceksin. Ha diyorlar ki ‘Bu para çok’; bir teklifim daha var: Bir ay 2 bin TL ile geçin bak bakalım ne olacak? Sen dünyanın parasını alıyorsun geçinemiyorsan, işçiye vermiyorsan o 2 bin TL’yi alacağız, işçiye vereceğiz. Nokta.”

‘MAN ADASI’NDA ŞİRKET KURANLAR VERGİ VERMEMEK İÇİNİ HER TÜRLÜ NUMARAYI YAPIYOR’

Kadınlara seslenen ve 2019 seçimlerini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “2019’da seçimlere gideceğiz. Önümüzde iki tercih var. Bir, demokratik parlamenter sistem; iki, tek adam rejimi. Fakir fukara vergi verirken, devleti yönetenler vergi vermemek için her türlü numarayı yapıyorlar. Onun için üzerine gidiyoruz. Musluğu açtığı zaman 4 çeşit vergi veren anne, bunun hesabını sormak zorundadır. ‘Siyaset kurumu bana hesap vermek zorundadır’ diyecek. ‘Man Adası’nda şirket kuranlar, vergi ödememek için her türlü numarayı yapıyor. Ben onları cezalandırıyorum ve sandığa gömüyorum’ diyecek. Bunun aksi ne olur? Tek adam rejimi. Tek adam rejimini getirirseniz yargı bağımsızlığı olmaz, kimsenin can ve mal güvenliği olmaz” dedi.