Kemal Kılıçdaroğlu: "İktidarın Montrö bildirisini imzalayan amirallere teşekkür etmesi lazım"

Kemal Kılıçdaroğlu: "İktidarın Montrö bildirisini imzalayan amirallere teşekkür etmesi lazım"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekli amirallerin Montrö konusunda yaptıkları açıklamaların ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi ve öngörülebilir olduğunu Ukrayna-Rusya savaşı bize gösterdi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekli amirallerin Montrö konusunda yaptıkları açıklamaların ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi ve öngörülebilir olduğunu Ukrayna- Rusya savaşı bize gösterdi. Amirallere tek tek ulaşıp o bildiriyi yayımladıkları için teşekkür edilmesi gerekiyor" dedi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi''nin ev sahipliğinde muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, muhtarlar için yeni bir yasa çıkartılması gerektiğini söyledi.

"AMİRALLERE TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKİYOR"

Buluşma sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında açıklama yapan 104 generalin Montrö Bildirisi''ni imzaladıkları için onlara teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Emekli amirallerin Montrö konusunda yaptıkları açıklamaların ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi ve öngörülebilir olduğunu Ukrayna- Rusya savaşı bize gösterdi. Amirallere tek tek ulaşıp o bildiriyi yayımladıkları için teşekkür edilmesi gerekiyor. Bir gerçeği iktidardan çok daha önce gördüler ve toplumun önüne koydular. İktidarın da o amirallere teşekkür etmesi lazım. Yargı aşamasının bitmesi ve hepsinin beraat etmesi lazım. Açılan dava zaten yersiz bir davaydı. Amirallerin zaten temel görevi budur. Montrö antlaşmasının ne kadar önemli olduğunu, Türkiye açısından, Rusya açısından, Akdeniz, Karadeniz açısından ne kadar önemli olduğunu. Onlar zaten bütün hayatlarını bu işe veriyorlar, bu konularda araştırma yapıyorlar. Onlar kalkıp ''Boğazdan başka gemiler geçecek, kanaldan başka gemiler geçecek'' diye konuşurken, amiraller büyük bir tehlikeye dikkati çektiler. Bugün onlar tamamen haklılar. Onlara yürekten teşekkür ederim."

İlgili Haberler