Kendini süren KIA, 2020’de

Kendini süren KIA, 2020’de
İleri düzeyde sürüş teknolojileri ile “kendi kendini süren araçlarla” aba kullanmak, herkes için daha güvenli hale gelecek

Geleceğin otomobil teknolojilerini geliştiren KIA, sürüş deneyimini herkes için daha güvenli hale getirecek “kendi kendini süren araçların” teknolojisi olan, otonom araç teknolojisine 2018 yılı itibariyle 2 milyar dolar para yatıracak. 2020’de yarı-otonom sürüş teknolojilerini tanıtacak olan KIA, 2030 yılında araçtan araca iletişim sistemli tam-otonom araçları dünya otomotiv pazarına tanıtmayı hedefliyor. “Gelişmiş Sürüş Yardımı Sistemi” olarak tanımlanan otonom sürüş teknolojileri ile “kendi kendini sürenaraçlar” hayatımıza girecek. Çok daha fazla mühendisi  istihdam ederek bu alandaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren KIA, araba kullanmayı herkes için daha güvenli hale getirecek. 

Yoldaki tehlikeyi görecek 

KIA mühendislerinin otonom sürüş teknolojileri çerçevesinde üzerinde çalıştığı “tanıma teknolojisi” ile diğer araçlar ve yoldaki muhtemel tehlikeler algılanabilecek. Aracın seyir halinde olduğu yolu okuyabileceği ve kötü sürüş şartlarını tanıyabileceği yeni sensörler geliştirilecek. Gelişmiş bilgisayar sistemi ve sensörler tarafından elde edilen bilgiler doğrultusunda araç “karar verme” yeteneğine sahip olacak.