Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Kent Orkestrası'yla yeni sezona "merhaba"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası bu yıl da her yıl olduğu gibi sezonu müthiş projelerle açıyor. Özellikle üniversite şenlikleri ve bahar festivalleriyle, gençlerin çalışmalarını yakınen takip ettiği Kent Orkestrası’nın başarılı konserlerini siz değerli okuyucularımla da paylaşmak isterim.
Kent Orkestrası Ankara içi ve dışında yıl içerisinde ortalama 70 konser veriyor. Türk bestecilerin yapıtlarının yurt içinde ve dışında seslendirilmesinin ve tanıtılmasının yanı sıra, evrensel normlardaki çok sesli müzik eserlerinin seslendirilmesi ve geniş kitlelere ulaştırılmasını da hedefliyor. Yakın zamanda 2003-2005-2007 yıllarında Yunanistan, Bulgaristan ve Güney Kore’de düzenlenen uluslararası festivallere katılıp ülkemizi temsil etti. 21 kişiden oluşan orkestrada; Ercan Turgut, Banu Kırbağ, Elif Tecer ve Nur Yoldaş gibi deneyimli sanatçılar da solist olarak görev yapmakta.
Böylesi başarılı bir topluluğu yine çok başarılı bir isim yönetiyor. Besteci ve kompozitör Ankara Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümü mezunu, benim de konservatuvardan dönem arkadaşım şef Kemal Günüç.
Bir çok tiyatro izleyicisi okurum Kemal Günüç ismini Devlet Tiyatrolarındaki bazı oyunların müziklerinin bestecisi ve düzenleyicisi olarak da hatırlayacak.
Kendisiyle söyleşimizde bu yılki konser programlarını ve yeni sezon repertuvarlarını konuştuk. Bakın neler söyledi:
“Ankara ezgilerinden oluşan bir folk- jazz albümü çıkardık. Orkestra ayrıca kadrosuna davet ettiği değerli müzisyenlerle birlikte büyük sahne gösterilerini de organize ediyor. 80 kişinin görev aldığı ” Yunusca Ezgiler “ enfes bir müzik ve dans şölenine dönüştü. Bir çok ilde ilgiyle izlenen gösterinin son ayağını Efes Antik Tiyatroda gerçekleştirdik.”
“Derin Köklerin Türküleri”  isimli öyküleri olan türkülerden oluşan modernize edilmiş bir albüm de çıkaran Kent Orkestrasına bu albümde solist olarak Ümit Tokcan eşlik etmiş. Bu yılın en önemli projelerinden birini şef Günüç şöyle açıklıyor.
“Eski 45’liklerden oluşan albümleri ve unutulmaz eserleri seslendireceğiz. Solistlerimiz Ercan Turgut, Banu Kırbağ, Elif Tecer ve Nur Yoldaş olacak. Konserlerimiz her zamanki gibi belediye tiyatrosu konser salonunda olacak. Yeni tadilat gören Gençlik Parkı alanı içerisinde. Konserlerimiz her pazartesi akşamı ve tüm halkımızı bekliyoruz.”
Yine çok önemli konserlerden bir diğeri de her yıl tekrarlanan  “Ustalara Saygı” konseri. Çoklarımızın hayran olduğu; Barış Manço, Cem Karaca, Tanju Okan, Fikret Kızılok gibi ustaların şarkılarını izleyici ile buluşturuyor. Bence kaçırılmaması gerek. Yüreğimizdeki sıcak anılara dönmemizi sağlayacak müthiş konserler.
Bunun yanı sıra Kent Orkestrası  “Barış Şarkıları” ndan oluşan bir konseri de Yunan Orkestrasıyla birlikte şubat ayında Yunanistan’da gerçekleştirecek. Provaları hızla devam etmekte. Yine şubat ayı içerisinde  “Aşk Şarkıları” , Sevgililer Günü konserleri ve caz sevenler için mart ayı içerisinde sunulacak nefis jazz konserleri siz müzik sevenleri bekliyor. Film müzikleri ve oda müziği konserleri de her ay aynı salonda izlenebilecek. Tabii yanı sıra halk konserleri, bahar konserleri, TV çekimleri ve tüm illere turneler de devam edecekmiş. Adresi bir kez daha paylaşmak istiyorum. Gençlik Parkı Belediye Tiyatrosu konser salonu. Her pazartesi saat 20:00’de sanat sevenlerle buluşuyorlar. Kaliteli müzik diyorsanız doğru seçim... İyi seyirler...

Yazarın Diğer Yazıları