Kepçe operatörü “suçsuzum” dedi

Kepçe operatörü “suçsuzum” dedi
Sakarya’da yavru köpeğin ayaklarını keserek öldürmekle suçlanan kepçe operatörü, suçsuz olduğunu iddia etti.

Sakarya’da bir aylık köpeğin ayaklarının kesilmesinin ardından tutuklanan kepçe operatörü, köpeğe zarar vermediğini söyledi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Sapanca belediyesinde greyder operatörü olarak çalışan adam, ifadesinde şunları söyledi: “Çalışma bölgesinde çukurları dolduruyordum. Üç-dört köpek gördüm. Ancak köpeklere zarar vermedim. Silindir kullanan iş arkadaşım ile kamyoncu arkadaş da vardı. Yol kenarındaki çukurları doldurup otları temizliyordum. Suçsuzum.”

Şüphelinin avukatı Handan Durdu ise “İş makinesinin olayı bir anda gerçekleştirdiğini düşünsek bile dört ayağı ve kuyruğunun kopması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu olayın başka şahıslar tarafından vahşice kesilmek suretiyle meydana geldiğini düşünmekteyiz” dedi.

Öte yandan mahkemenin karardında köpeği muayene eden veteriner Onur Çakmak’ın “Hayvanın arka ayakları ve kuyruğu ezilmeden ötürü kopmuştur” diye mütalaa verdiği belirtildi.

BARO BAŞKANI ARKASINDA

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan da Hayvanları Koruma Kanunu’na göre bir araçla sahipsiz hayvanı yaralayan veya sahipsiz hayvanı kasten yaralayan kişiye para cezası verilebileceğini belirterek şunları ifade etti: “İki kişinin hayvana yemek vermesi suretiyle sahipli hayvan denilerek adam tutuklanıyor. Ortada tutuklamayı gerektirecek bir suç yoktur. İnfiali bastırmak adına suçlu olduğu netleşmeden ceza vermek, bir insanı linç etmektir. Kanundaki sahipli-sahipsiz ayrımını bugüne kadar kaldırmayan ve vicdani yaptırımlar getirmeyen siyasetçilere karşı infial duyulması gerekiyor.”