Kerbela’da da 30 bin Türkmen aile tehlikede

Kerbela’da da 30 bin Türkmen aile tehlikede
Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, “Kerbela’ya sığınan, 30 bin aile kitlesel ölümle karşı karşıya” dedi

Kerbela’da da 30 bin Türkmen aile tehlikede

IŞİD zulmü Irak’ta 300 bin Türkmen’i yurdundan ederken sığındıkları yerlerde de açlık tehlikesi baş gösterdi. Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, Kerbela’ya sığınan 30 bin Türkmen ailenin  beslenmelerinin büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Kerbela’da 30 bin Türkmen aile var. Her aileye günlük sadece 5 ekmek verilse bile  bu 150 bin ediyor. Bu insanlar nasıl doyacak” dedi. Hasan Özmen,  IŞİD’e karşı uluslararası gücün müdahalesi için tüm koşulların gerçekleştiğini söyledi. 

Ciddi gıda sorunu var
300 binden fazla Türkmen’in yurtlarını terk etmek zorunda kaldıklarını anımsatan Özmen,  kitlesel ölümler  yaşanmaya başlamadan uluslararası gücün bölgeye müdahale etmesini istedi. Sadece Kerbela’da 30 bin ailenin barındıklarını ve bunların ciddi bir gıda sorunu içinde olduklarını anlatan Özmen, “Bu insanları nasıl koruyacağız. Uluslararası operasyon yapılması kaçınılmaz oldu. Güvenli bir bölgeyle dönüş sağlanmalı. Uluslararası müdahale için gerekçe mevcut. Türkiye’den yardım geliyor ama Türkmenler’e yetmiyor. Sürekliliğini de sağlayamazsınız, söz konusu olan 300 bin kişi” diye konuştu.

‘Ölüme terk ediliyoruz’
IŞİD’in ilerleyişi karşısında Peşmergeler ve diğer kuvvetlerin direnemediklerini  açıklayan Özmen, Türkmenler’in de savaşta yalnız kaldıklarını söyledi. Türkmenler’in soykırım tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Özmen sözlerini şöyle tamamladı: “Musul Barajı 3 gün içinde IŞİD militanlarından temizlendi. ABD güçleri, Irak ordusu ve Peşmerge burayı temizledi. Aynı güçler ise Türkmenler için birleşmiyor. Türkmenler ölüme terk ediliyor. Bu Türkmenler’e karşı yürütülen bir soykırım. Balkanlar’daki, Kafkaslar’daki etnik temizliğin son parçası da bu. Nasıl oradaki Türklere karşı etnik temizlik yapıldıysa burada da aynı etnik temizlik yapılıyor. Balkanlar’ın ve Kafkaslar’ın devamında buradaki Türkleri de temizlemek istiyorlar.”